Κρήτη: Η ιστορία πίσω από το φρικτό έγκλημα της δολοφονίας του Πακιστανού

Όπως όλα δείχνουν η άγρια δολοφονία του Πακιστανού, στην Κρήτη ήταν ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών. Ο Πακιστανός που βρέθηκε δολοφονημένος με κομμένο λαιμό και αυτιά, ήταν μέλος σε εγκληματική ομάδα εκβιαστών και κατηγορούνταν για δύο δολοφονίες στη χώρα του

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης:

Στις 22 Φεβρουαρίου ένας Πακιστανός βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στον καλαμιώνα του Αλμυρού, στην Κρήτη, με κομμένο λαιμό και αυτιά και χτυπημένος με σφυρί στο κεφάλι, ωστόσο το παρελθόν του φαίνεται πως τον στοίχειωνε, καθώς αναζητούνταν στην πατρίδα του για διπλή δολοφονία.

Ο νέος άντρας που στον Άγιο Νικόλαο, σύμφωνα με τον συμπατριώτη του που μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες, ήταν φιλήσυχος και χωρίς να έχει δημιουργήσει προβλήματα, στο Πακιστάν ήταν μέλος σε εγκληματική ομάδα εκβιαστών που πουλούσε προστασία!

Τότε, λοιπόν, τον Ιούλιο του 2014, ήταν μέλος της οργάνωσης και πυροβόλησε στο κεφάλι ένα νεαρό ομοεθνή του, γιο εύπορου επιχειρηματία του Πακιστάν, που εργαζόταν στις επιχειρήσεις του πατέρα του.

Την ώρα του εγκλήματος υπήρχαν περίπου 10 μάρτυρες με αποτέλεσμα να είναι επικηρυγμένος φονιάς. Σκότωσε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, γιατί η οικογένεια του νεαρού θύματος αρνήθηκε να πληρώσει την ομάδα εκβιαστών που ζητούσε χρήματα – περίπου 10.000 ευρώ – για να μην κάψει τις επιχειρήσεις της.

Ο δράστης, ωστόσο, κατάφερε το 2014 να διαφύγει από το Πακιστάν, με αποτέλεσμα, να λέγεται πως η Ιντερπόλ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης και «ερυθρά αγγελία» σε βάρος του, η οποία ανέφερε ότι ο δράστης «πιθανόν να βρεθεί στην Ελλάδα». Έτσι και έγινε.

Ο νεκρός του Αλμυρού το 2020, είχε εντοπιστεί από τις ελληνικές Αρχές τον Ιούνιο του 2016 στην περιοχή της Θήβας και συνελήφθη.