ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθη 23χρονος μέλος εγκληματικής ομάδας

Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας

Αναζητούνται άλλα τρία (3) μέλη της σπείρας

Εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 25-2-2020, μετά από αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό στην Αγία Βαρβάρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής, 23χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην ανωτέρω περιοχή. Αναζητούνται (3) μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας, τουλάχιστον από το μήνα Οκτώβριου του έτους 2019, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι στοχοποιούσαν ηλικιωμένες γυναίκες που κινούντο πλησίον του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, τις προσέγγιζαν και στη συνέχεια άρπαζαν με βίαιο τρόπο τις τσάντες ή τις αλυσίδες λαιμού που φορούσαν.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες δεν δίσταζαν να σύρουν στο έδαφος τα θύματα τους, προκαλώντας τον τραυματισμό τους, ή να τις ακινητοποιούν από το λαιμό.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί πέντε (5) περιπτώσεις ληστειών.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.