Κοζάνη: Σύλληψη διακινητή μεταναστών για δεύτερη φορά

Σύλληψη του συγκεκριμένου διακινητή μεταναστών είχε γίνει ξανά πριν απο 15 μέρες 

Για παράνομη μεταφορά 13 αλλοδαπών συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, 42χρονος αλλοδαπός, σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Μεικτής Ομάδας Πολυμύλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Εορδαίας.

Για την ίδια πράξη, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ακόμη ενός ατόμου, ενώ ο 42χρονος είχε συλληφθεί προ δεκαπενθημέρου περίπου, σε περιοχή της Καστοριάς, για το ίδιο αδίκημα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από προαναφερόμενους αστυνομικούς, σε περιοχή της Κοζάνης, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου, αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για την ακινητοποίηση του οχήματος, το οποίο εντοπίστηκε σε περιοχή της Κοζάνης, όπου και συνελήφθησαν ο 42χρονος συνεπιβάτης του οχήματος και οι παράνομοι αλλοδαποί, ενώ ο οδηγός, εκμεταλλευόμενος το σκότος, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 42χρονος από κοινού με τον οδηγό του οχήματος, έναντι χρηματικής αμοιβής, μετέφεραν παράνομα 13 αλλοδαπούς, ηλικίας από 19 έως 45 ετών, καθώς και 3 ανήλικους.

Επιπλέον, ο 42χρονος είχε συλληφθεί στις 14-02-2020, σε περιοχή της Καστοριάς για το ίδιο αδίκημα.

Κατασχέθηκαν, το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των 2.285 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Εορδαίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.