Βόλος: Φυλάκιση τριών Ρομά για ληστείες

κλοπή
27/02/2020 14:01

Σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και δικαίωμα έφεσης καταδίκασε χθες, μετά από πολύωρη διαδικασία το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, σύμφωνα με το magnesianews.gr, τρεις ρομά υπήκοοι Αλβανίας, κάτοικοι του οικισμού Αλιβερίου, κρίθηκαν ένοχοι για μια κλοπή και δύο απόπειρες, ενώ δεν αποδείχτηκε η συμμετοχή τους σε άλλες δύο κλοπές και δύο απόπειρες, στις περιοχές του Αλμυρού και του Βόλου.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν κατηγορηθεί αρχικά σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση συμμορίας με σκοπό της κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, παραλίγο να προφυλακιστούν, αλλά στην πορεία η κατηγορία μετατράπηκε σε πλημμέλημα στην ακροαματική διαδικασία χθες, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι είναι ένοχοι, τουλάχιστον γι’ αυτά που τους κατηγορούσαν και καταδικάστηκαν με βάση το γεγονός ότι είχαν πάνω τους ποσό περίπου 1000 €.

Στο εδώλιο κάθισαν ένας 37χρονος, ένας 35χρονος και ένας 28χρονος, υπήκοοι Αλβανίας, που είχαν τη συμπαράσταση αρκετών ρομά, κατοίκων Αλιβερίου, που κατηγορούνταν για τρεις τετελεσμένες και τρεις απόπειρες κλοπής στον Αλμυρού και στο Βόλο στις 30 Απριλίου και στις 4 Μαΐου 2017.

Στο Δικαστήριο κατέθεσαν εννέα μάρτυρες κατηγορίας και τέσσερις υπεράσπισης, ενώ οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι στις 30 Απριλίου ξεκίνησαν για τη Λαμία, όπου ο 28χρονος θα ερχόταν σε επαφή με τον δάσκαλο οδήγησης για να βγάλει δίπλωμα και στη συνέχεια πήγαν στο Σέσκλο, για να αγοράσουν αρνιά από κτηνοτρόφο, για γλέντι που είχαν με τις οικογένειές τους, ενώ για τη δεύτερη ημερομηνία κατέθεσαν ότι βρισκόταν στον οικισμό Αλιβερίου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Δύο γυναίκες από τους μάρτυρες κατηγορίας δήλωσαν ότι αναγνώρισαν τους δύο κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι είπαν ότι δεν γνωρίζουν αν ήταν οι δράστες.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι κατηγορούμενοι ήταν οι δράστες του συνόλου των κλοπών, καθώς δεν βρέθηκαν στην κατοχή τους κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία, εκτός από έναν λοστό, πρότεινε την απαλλαγή τους από δύο τετελεσμένες κλοπές ενώ πρότεινε την ενοχή τους για μια κλοπή 850 € από σπίτι και δύο απόπειρες κλοπής, παρά το ότι δικαιολόγησαν την προέλευση των χρημάτων τους ότι ήταν από τον πεθερό τους στην Αλβανία.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων είπαν ότι το κατηγορητήριο πάσχει από ακυρότητα, καθώς δεν αποδεικνύεται ότι είναι δράστες των κλοπών και ζήτησαν να αθωωθούν για όλες τις κατηγορίες καθώς οι μάρτυρες που δήλωσαν ότι τους αναγνώρισαν είναι αναξιόπιστοι και να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, καθώς και οι τρεις έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τους κατηγορούμενους σε φυλάκιση 12 μηνών τον καθένα με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης