Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι – τρεις ημεδαποί και δυο αλλοδαποί – για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε εξωτερικούς χώρους σχολικών συγκροτημάτων στις περιοχές της Ηλιούπολης και του Υμηττού

Αναζητούνται δύο συνεργοί τους

Κατασχέθηκε συνολικά ποσότητα κάνναβης βάρους -94- γραμμαρίων και -3- ζυγαριές ακριβείας

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 14 Οκτωβρίου 2016 στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης, πέντε ανήλικοι (τρεις ημεδαποί 16, 16 και 17 ετών και δυο αλλοδαποί, 15χρονος υπήκοος Αιγύπτου και 17χρονος υπήκοος Αλβανίας), για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε εξωτερικούς χώρους σχολικών συγκροτημάτων σε περιοχές της Ηλιούπολης και του Υμηττού.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συγκρότησε ειδική ομάδα και κατάφερε να διακριβώσει τη δράση των συλληφθέντων και να ταυτοποιήσει τα στοιχεία τους.

Κατόπιν των ανωτέρω οργανώθηκε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε εξωτερικό χώρο σχολικού κτιρίου στην Ηλιούπολη ο 17χρονος υπήκοος Αλβανίας, τη στιγμή που πωλούσε ποσότητα κάνναβης στον 15χρονο υπήκοο Αιγύπτου και στους δύο 16χρονους ημεδαπούς. Στην ίδια περιοχή εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 17χρονος ημεδαπός να κατέχει μικροποσότητα κάνναβης.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες από 6μήνου τουλάχιστον, προμηθεύονταν και διέθεταν προς πώληση ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης σε ανήλικους μαθητές σχολείων, κυρίως γύρω από σχολικά συγκροτήματα, στις περιοχές της Ηλιούπολης και του Υμηττού.

Στην κατοχή τους καθώς και από έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους -94- γραμμαρίων και -3- ζυγαριές ακριβείας.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Ανακριτικό Τμήμα Ανηλίκων.