Άποψη Αστυνομικού για Χίο και Λέσβο

26/02/2020 13:57

Όσα χρόνια χτίζουμε, εμείς που ασχολούμαστε με την αστυνόμευση μπορεί να «ακυρωθεί» σε δευτερόλεπτα από όσους υπηρετούν στις δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών.

Θλιβερό αλλά αληθινό.

Ζω σε μία πατρίδα στην οποία οι εξελίξεις συνεχώς στο νου μου γεννούν νέα ερωτηματικά, τα οποία δεν απαντώνται με ένα χυδαίο «επειδή αυτό ψήφισαν».

Η Δημοκρατία πρέπει να μπορεί να ελεγχθεί από τους πολίτες της, ειδάλως δεν νοείται ως δημοκρατία, αλλά κάποιο ακόμα ολοκληρωτικό καθεστώς.

Στη συνείδησή μου δεν έχει απαντηθεί γιατί έπρεπε να κουβαληθούν οι συνάδελφοί μου να κάμψουν τη λαϊκή θέληση όπως αυτή εκφράζεται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των νησιωτών και να επιβάλουν δομές σε Λέσβο και Χίο.

Δεν έχω καταλάβει γιατί δεν προτιμήθηκε η λύση των ακατοίκητων νήσων.

Δεν έχω καταλάβει γιατί θα πρέπει άνθρωποι που ζουν από τον τουρισμό να επιβαρυνθούν με δομές που θα αποτελέσουν δυσφήμηση για τον τόπο τους. Δομές οι οποίες θα είναι άσχημες, θα γίνουν εις βάρος του φυσικού περιβάλοντος, στις οποίες ανά καιρούς θα γίνονται ταραχές (όπως έχει δείξει το ιστορικό της Αμυγδαλέζας), από τις οποίες οι ασθενείς θα επιβαρύνουν τα τοπικά νοσοκομεία (τα οποία οι ίδιοι οι πολίτες κρίνουν ανεπαρκή για τους ίδιους), οι οποίες θα περικλύουν κάθε «καρυδιάς καρύδι» (από ΜΚΟ έως ενδεχομένως και τζιχαντιστές) κι από τις οποίες δεν αποκλείεται να δούμε αποδράσεις και στη συνέχεια έκνομες ενέργειες εις βάρος του τοπικού πληθυσμού.

Ελπίζω μονάχα κάθε συνάδελφος να έχει στο μυαλό του, ότι το Σύνταγμά μας ορίζει στο πρώτο του άρθρο πως οι «εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους». Επίσης καλό είναι να θυμόμαστε πως η Προσταγή είναι παράνομο να εκτελεστεί αν είναι προδήλως αντισυνταγματική (21 ΠΚ).

Καλη δύναμη σε όλους.

Τηλέμαχος Μπόσσιος (Βραχνής Γεώργιος)

Συγγραφέας – Αστυνομικός

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 1 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης

1 comment

  1. Τρελό Κεφαλλονίτης

    Στο μόνο που διαφέρουν από τις ανοιχτές δομές και τα τσαντηρια που είχαν είναι ότι θα είναι ελεγχόμενες από το κράτος και όχι από τζιχαντιστες και ΜΚΟ και το πιο σημαντικό ότι θα είναι ελεγχόμενοι μέχρι να αποφασίσει το κράτος πώς να τους διαχειριστεί . Αλήθεια γιατί κλαίτε τώρα εκεί στο Αιγαίο πρώτα βγάλατε τσιριζα να σας τους φέρει , χορτάσατε λάδι από ΜΚΟ και από το κλέψιμο των δύστυχων και τώρα βγάλατε Ν.Δ. να σας ξεβολεψει . Τελικά είμαστε ηλίθιος λαός αναποφάσιστος και με κοντή μνήμη . Γιατί για ένα είμαι σίγουρος θα έχουμε πολλά repeat μέχρι να βάλετε μυαλό . Πάτα το κουμπί βρε Κιμ