ΓΑΔΑ: Έρευνα για το περιστατικό με τον αστυνομικό που φέρεται να έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ

Τη διερεύνηση του περιστατικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), με αστυνομικό που προέταξε το όπλο του για εκφοβισμό, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (24/02), διέταξε η Γενική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Η ΓΑΔΑ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, πριν από λίγο, σχετικά με το περιστατικό αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Η καταγγελία των φοιτητών

Για περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) κάνουν λόγο φοιτητές της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΑΣΟΕΕ» σε ανάρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, άνδρας της Ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου και όταν φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο αντέδρασαν στο περιστατικό, τότε εκείνος έβγαλε όπλο και απείλησε ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια -σύμφωνα πάντα με την καταγγελία- ο αστυνομικός κατάφερε να διαφύγει με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ που πέταξαν κρότου λάμψης και χτύπησαν φοιτητές.

Διαβάστε εδώ την καταγγελία:

Πηγή