Χρηματοδότηση σε Δήμους για να ανοίξουν νέοι παιδικοί σταθμοί

Χρηματοδότηση θα δοθεί σε δήμους ώστε να αυξηθούν οι παιδικοί σταθμοί σύμφωνα με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νόμο για τo επίδομα γέννας.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να δημιουργηθούν νέοι παιδικοί σταθμοί είτε με αξιοποίηση κτηριακού αποθέματος που διαθέτουν οι δήμοι είτε με τη δημιουργία επιπλέον δομών σε περίπτωση που αυτές δεν επαρκούν.

Αναλυτικά,σύμφωνα με τη ρύθμιση:

«1. Για την ενίσχυση πολιτικών κοινωνικής αλληλεγγύης σε Δήμους των οποίων οι υπηρεσίες ή νομικά τους πρόσωπα λειτουργούν βρεφικούς, παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς, υλοποιείται πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ίδρυση έως δύο (2) νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής ή βρεφονηπιακής φροντίδας σε κάθε Δήμο, µε έναρξη εφαρμογής του προγράμματος εντός του έτους 2018.

Δήμοι ή νομικά πρόσωπα αυτών που δεν λειτουργούν βρεφικούς, παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά διαθέτουν κατάλληλες κτιριακές υποδομές για τη λειτουργία τέτοιων δομών προσχολικής φροντίδας, μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του πρώτου εδαφίου της παρούσας παραγράφου.

Κατ΄ εξαίρεση, οι Δήµοι και τα νοµικά πρόσωπα αυτών του πίνακα της παραγράφου 2.4 της υπ’ αρ. Δ 11/οικ. 21568/620/12.04.2018 κοινής υπουργικής απόφασης (Β΄ 1409), όπως ισχύει, µπορούν να συµµετέχουν στο πρόγραµµα χρηµατοδότησης για την ίδρυση έως τεσσάρων (4) νέων τµηµάτων βρεφικής, παιδικής ή βρεφονηπιακής φροντίδας.

Οι δικαιούχοι δύνανται να υποβάλουν αίτηση για τη συµµετοχή τους στο πρόγραµµα χρηματοδότησης μέχρι τις 31.12.2020».

Πηγή