ΠΡΟΣΟΧΗ: Άκρως επικίνδυνο challenge στα σχολεία – Έχουν καταγραφεί δυο θάνατοι μαθητών – Βίντεο ντοκουμέντο

19/02/2020 10:15

Μια νέα μόδα έχει κατακλύσει τα σχολεία Παγκοσμίως, ενώ φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και στην Ελλάδα

Μαθητές «στήνουν» στη μέση έναν τρίτο μαθητή και την ώρα που αναπηδά με λάκτισμα από πίσω τον ρίχνουν στο πάτωμα.

Σύμφωνα με αναφορές, έως αυτή τη στιγμή έχουν καταγραφεί επισήμως τουλάχιστον δυο θάνατοι μαθητών Παγκοσμίως και πολλοί τραυματισμοί.

Ανακοινώσεις γίνονται από τις τοπικές Αρχές για το συγκεκριμένο challenge, ενώ εφιστούν τη προσοχή σε καθηγητές και γονείς.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 1 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης

2 comments

  1. Christos

    Προς διόρθωση του προηγούμενου σχολίου μου σχετικά με τους ορισμούς των βλαβών, παρακαλώ κρατήστε τα εξής: α) σοβαρός τραυματισμός ΣΣ σε μέσο ύψος και χαμηλότερα μπορεί να επιφέρει μόνιμη ΠΑΡΑΛΥΣΗ κάτω άκρων, β) κάκωση της Αυχενικής Μοίρας ΣΣ μπορεί να επιφέρει ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑ. Συγγνώμη για το λάθος.

  2. Christos

    Καλό είναι να εξηγούμε κιόλας γιατί είναι επικίνδυνη αυτή η πτώση διότι οι περισσότεροι θα φαντάζονται ότι «άν» χτυπήσει το κεφάλι του κάποιος, μπορεί να σκοτωθεί. Το λοιπόν, πέφτοντας με την πλάτη και μάλιστα άτσαλα χωρίς εκπαίδευση ή το να είμαστε προετοιμασμένοι, αυτό σημαίνει Κάκωση Σπονδυλικής Στήλης (ΚΣΣ). Με απλά λόγια και χωρίς λεπτομερείς ιατρικούς όρους να θυμόμαστε ότι: Από τη ΣΣ επειδή περνά το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα του ανθρώπου, έχουμε τα εξής: α) σοβαρός τραυματισμός χαμηλά στη ΣΣ μπορεί να επιφέρει μόνιμη ΠΑΡΑΛΥΣΗ κάτω άκρων, β) σοβαρός τραυματισμός ΣΣ σε μέσο ύψος, μπορεί να επιφέρει ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑ και γ) κάκωση της Αυχενικής Μοίρας ΣΣ μπορεί να επιφέρει ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑ. Συμπέρασμα: ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ τα παιδιά σας, εξηγώντας τις συνέπειες αυτής της βλακείας (που μπορεί να στοιχίσει μια ολόκληρη ζωή σε αναπηρικό καροτσάκι) και όχι απλά δείχνω το βίντεο και λέω ότι αυτό είναι επικίνδυνο, διότι τα παιδιά έτσι και το δουν, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.