Βίντεο-σοκ από το φονικό στο Λασίθι: Καρέ-καρέ η άγρια δολοφονία (vid)

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα – Ο 43χρονος κτηνοτρόφος από τις Κουρούνες Λασιθίου πυροβολεί από απόσταση αναπνοής πατέρα και γιο, μπροστά στα σοκαρισμένα μάτια της κόρης και αδερφής αντίστοιχα των θυμάτων, η οποία επίσης βρίσκεται στη «ζώνη πυρός».

Είναι η ίδια που λίγα λεπτά αργότερα χτυπάει το κεφάλι της από απόγνωση και απελπισία, βλέποντας τα αγαπημένα της πρόσωπα να κείτονται αιμόφυρτα στο έδαφος. Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 73χρονου και μητέρα του τραυματία. Παρακολουθεί τα τεκταινόμενα από κοντινή απόσταση και μόλις βλέπει άνδρα και γιο στο έδαφος τρέχει κοντά τους παρά το γεγονός ότι ο ένοπλος δράστης παραμένει στο σημείο του μακελειού.

Δείτε το βίντεο-σοκ:

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 43χρονος δράστης καταφθάνει στον τόπο της οικογένειας Φινοκαλιώτη στις 17.25.12 με το μπορντό αγροτικό όχημα. Καταφθάνει με γκάζια πράγμα που φανερώνει τον εκνευρισμό και τις άγριες διαθέσεις του. Περνάει με ταχύτητα και το αυτοκίνητο του εξαφανίζεται από την κάμερα. Τα σκυλιά που νωρίτερα καταγράφονται φυσιολογικά, αρχίζουν να λυσσομανούν. Σε λιγότερο από ένα λεπτό εμφανίζεται ο Γιάννης Φινοκαλιώτης, ο γιος, να κατηφορίζει τρέχοντας για να βρεθεί πλησιέστερα στο σημείο όπου βρίσκονταν η αδερφή του και ο 43χρονος. Τότε εμφανίζεται το μπορντό αγροτικό να επιστρέφει με όπισθεν εντός της καταγραφικής εμβέλειας της κάμερας. Ο γιος απευθύνεται στον 43χρονο από απόσταση με βάση τις χειρονομίες των χεριών του.

Στην κάμερα εμφανίζεται η μητέρα της οικογένειας ενώ ακολουθούν με γοργό βήμα ο πατέρας και ο γαμπρός που προφανώς έχουν ακούσει τη φασαρία. Ο τελευταίος φαίνεται να μιλάει στον 43χρονο σε έντονο ύφος και να του κουνάει το δάκτυλο. Ο δράστης έχει αποβιβαστεί από το αυτοκίνητο του. Ο γιος πηγαίνει χωρίς να κρατάει το παραμικρό στα χέρια, ο πατέρας κρατάει την κλασσική μαγκούρα.

Στις 17.27.40 έχουν όλα τελειώσει. Ο δράστης έχει ήδη πυροβολήσει το γιο και έχει σκοτώσει τον πατέρα που σωριάζεται κάτω από τον πλάτανο. Είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή που έχει καταγράψει το βίντεο. Ο άτυχος Μανόλης Φινοκαλιώτης πεθαίνει όρθιος. Δέχεται τον πυροβολισμό και στην συνέχεια το σώμα του γέρνει μονοκόμματα στο έδαφος.
Στις 17.28.23 ο 43χρονος κτηνοτρόφος επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο και αποχωρεί.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Φινοκαλιώτη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Γιώργο Κοκοσάλη, θεωρεί την δολοφονική επίθεση «απόλυτα προσχεδιασμένη». Κάνουν λόγο για ένα «έγκλημα ψυχρού αίματος και ευτελούς καπετανιάς».

Ο 43χρονος οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας κάτω από άκρα μυστικότητα στα Δικαστήρια Νεάπολης, για την απολογία του, μετά το πέρας της οποίας κρίθηκε προφυλακιστέος, με σύμφωνα γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα