Μικρή Βαλεντίν: Στο φως όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης

Το παρασκήνιο της πολύκροτης υπόθεσης της μικρής Βαλεντίν και η συγκλονιστική μαρτυρία που «έδειξε» από νωρίς τη Γαλλία, είναι κάποια από τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο «Τούνελ» την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε στους τηλεθεατές το ηχητικό ντοκουμέντο από τη Γαλλία, με το μήνυμα ζωής από την ίδια την Βαλεντίν.

«Είμαι η Βαλεντίνα, είμαι καλά. Είμαι με τη μαμά μου, είμαι πολύ καλά. Να πείτε στον μπαμπά μου ότι τον αγαπάω», είπε το μέχρι πριν λίγα 24ωρα αγνοούμενο κοριτσάκι, στη συνομιλία που είχε με τον δικηγόρο του πατέρα της.

Η γυναίκα όμως όπως προέκυψε από την έρευνα των γαλλικών Αρχών, ζούσε στη Λυών κάτι που ο πατέρας γνώριζε αφού έστειλε σ’ αυτήν την μονάκριβη κόρη του και μετά δήλωσε ψευδώς την εξαφάνισή της.

Η μαρτυρία για τη Γαλλία και τη «νεκρή» μητέρα που άνοιξε το δρόμο

Η μαρτυρία που έφερε την μεγάλη ανατροπή μες τη νύχτα για τη Γαλλία και άνοιξε τον δρόμο για τον εντοπισμό του παιδιού, είχε δοθεί στο «Τούνελ» την περασμένη Παρασκευή, αλλά η Αγγελική την χειρίστηκε με διακριτικότητα για να μην υπάρξει εμπόδιο στις έρευνες.

Η μάρτυρας – «κλειδί» αποκάλυψε όλα όσα έκανε ο πατέρας της 7χρονης μαθήτριας και το πως… νεκραναστήθηκε στη Γαλλία η μητέρα της.

«Τις ημέρες των Χριστουγέννων ο Αμπελκά ζήτησε από συγγενικό μου πρόσωπο που τον γνώριζε να πάρει το κορίτσι μαζί της μόνιμα στη Γαλλία. Αυτό όμως δεν έγινε και ο πατέρας της μικρής μας είπε ότι βρήκε κάποια άλλη γυναίκα. Αυτή ταξίδεψε στην Ελλάδα για να πάρει το παιδί και να το μεταφέρει στη Γαλλία στη μητέρα του που δεν ήταν νεκρή, όπως ψέματα σας είπε ο πατέρας», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας – «κλειδί» που επιβεβαιώθηκε λίγες ημέρες αργότερα από τις εξελίξεις.

Πανηγύριζαν στο σχολείο οι συμμαθητές της Βαλεντίν

Η εκπομπή συνομίλησε και με γονείς συμμαθητών της Βαλεντίν, οι οποίοι ανέφεραν πως τα παιδιά ζητωκραύγασαν στο άκουσμα της είδησης.

«Επειδή το αγαπήσαμε όλοι αυτό το κοριτσάκι, χαρήκαμε πάρα πολύ που βρέθηκε ζωντανή. Υπήρχε ανακούφιση στα παιδιά. Όταν έμαθαν οι συμμαθητές της την είδηση, χοροπηδούσαν από τη χαρά τους», είπε χαρακτηριστικά μητέρα συμμαθήτριας της Βαλεντίν.

Οι γονείς των παιδιών συνεχάρησαν την Αγγελική Νικολούλη και τους συνεργάτες της για την πολύτιμη βοήθεια τους στις έρευνες.

Το 7χρονο κορίτσι εντοπίστηκε στη Γαλλία 53 ημέρες μετά τη φυγή της από την Ελλάδα στις 21 Δεκεμβρίου και όχι στις 23 όπως ισχυριζόταν ο πατέρας της.

Για την ανεύρεσή της υπήρξε στενή συνεργασία των γαλλικών Αρχών και της Ελληνικής Αστυνομίας, κάτι που είχε επισημάνει από την αρχή το «Τούνελ».

Ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν μετά την πολύωρη απολογία του στον Ανακριτή την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, αφέθηκε ελεύθερος.

Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι να εμφανίζεται τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Πηγή: anikolouli.gr