Κρήτη: ΣΟΚ για γονείς μετά τη βάφτιση του παιδιού τους – Δεν θα το ξεχάσουν ποτέ (vid)

«Εφιάλτης» για μια οικογένεια

Αντιμέτωπη με ένα κινηματογραφικό σκηνικό διάρρηξης ήρθε οικογένεια στο Ηράκλειο, η οποία, επιστρέφοντας από τη βάπτιση του παιδιού της, βρήκε τις μαρμάρινες σκάλες των τριών ορόφων μικρής πολυκατοικίας στον Μασταμπά κατεστραμμένες, ακόμη και μέρη της τοιχοποιίας να έχουν σπάσει! Οι θρασύτατοι διαρρήκτες είχαν κυριολεκτικά “κατρακυλήσει” από τις σκάλες ένα ογκώδες χρηματοκιβώτιο αντίκα, βάρους τουλάχιστον μισού τόνου, από μασίφ σίδερο, το οποίο βρισκόταν σε υπό ανακαίνιση διαμέρισμα στον τρίτο όροφο!

Το χρηματοκιβώτιο ήταν κλειδωμένο και ευτυχώς άδειο, όμως αυτό οι δράστες δεν το γνώριζαν όταν με μανία το έριχναν από τις σκάλες, με σκοπό να το βγάλουν στον κήπο και να το σύρουν σε κάποιο όχημα για να το απομακρύνουν!

Οι διαρρήκτες, που προφανώς γνώριζαν την κρύπτη του χρηματοκιβωτίου αλλά και τη συγκυρία της βάπτισης, έσπρωχναν από τον τρίτο όροφο το βαρύ χρηματοκιβώτιο άνω των 500 κιλών, σπάζοντας μάρμαρα, σκαλοπάτια και τοίχους, φτάνοντάς ως το στο ισόγειο. Στη συνέχεια φαίνεται να το έσυραν, όπως δείχνουν τα σημάδια που άφησε από το χρώμα του το μπλε αντικείμενο, ως τον δρόμο και εκεί προφανώς το φόρτωσαν σε κάποιο όχημα που βρισκόταν έξω από το σπίτι στην οδό Γ. Πετρακογιώργη!

Η απογοήτευση των δραστών, που θα πρέπει να ρίσκαραν πολύ και να διακινδύνευσαν κιόλας, θα πρέπει να ήταν πολύ μεγάλη, καθώς το χρηματοκιβώτιο περιείχε μόνο κάποιες φωτογραφίες συναισθηματικής αξίας, χειρόγραφα άνευ σημασίας και ίσως κάποια ευτελή μικροαντικείμενα.

Εξάλλου οι ιδιοκτήτες, όπως ανέφεραν στην Αστυνομία, δεν είχαν χρήματα στο σπίτι, ούτε καν τιμαλφή, και προφανώς από όλη αυτή την περιπέτεια το μόνο που προκλήθηκε ήταν αρχικά ο φόβος και φυσικά το κόστος μιας πολύ μεγάλης ζημιάς στο κλιμακοστάσιο.

Ο τρόπος δράσης των δραστών δείχνει ότι ήταν αποφασισμένοι να αρπάξουν το βαρύ παλιό χρηματοκιβώτιο πιστεύοντας ότι περιείχε πολύτιμα αντικείμενα ή χρήματα, ενώ σίγουρα φαίνεται ότι γνώριζαν όχι μόνο την ύπαρξή του, αλλά και το γεγονός της προγραμματισμένης βάπτισης!

Πηγή