Μενίδι: Τι υποστηρίζουν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για το χαστούκι στον 11χρονο

Αναστάτωση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή του Μενιδίου, όπου ένας αστυνομικός χτυπά έναν 11χρονο.

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 16:00 του Σαββάτου (25/01). Στο video που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας, φαίνονται δυο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ να μπαίνουν σε ένα στενό. Εκεί βρίσκονται δυο ρομά.

Ο 11χρονος και ένα ακόμα αγόρι οι οποίοι διακρίνονται στο βίντεο να συζητούν με τους αστυνομικούς. Κάποια στιγμή, ο ένας από τους τέσσερις της ομάδας ΔΙΑΣ χαστουκίζει το 11χρονο αγόρι.

Δείτε το video

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πως θέτει σε διαθεσιμότητα και τους τέσσερις αστυνομικούς και διατάσσει ΕΔΕ.

Το Newsbomb.gr συνομίλησε με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν εκείνη τη στιγμή υπηρεσία και άκουσαν, είδαν και κατέγραψαν όσα έγιναν στο Μενίδι το απόγευμα του Σαββάτου.

«Λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα λάβαμε σήμα να μεταβούμε στην συγκεκριμένη γειτονιά του Μενιδίου καθώς νεαροί ρομά επιχειρούσαν να κλέψουν αυτοκίνητο. Πρόκειται για τα δύο παιδιά που φαίνονται στο βίντεο. Η ομάδα της ΔΙΑΣ έφτασε στο σημείο μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Εκεί έπιασαν επ’ αυτοφόρω τα δύο παιδιά να προσπαθούν να ανοίξουν ένα αυτοκίνητο. Είναι το όχημα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το υπόστεγο», αναφέρει αστυνομικός έταιρης ομάδας στο Newsbomb.gr και προσθέτει: «Τα παιδιά αυτά τα είχαμε πιάσει ξανά. Τα έχουν βάλει στην παρανομία από την ηλικία των 7-8 ετών. Δεν πρόκειται απλά για ένα 11χρονο αγόρι. Ένας 11χρονος του Μενιδίου δεν έχει καμία σχέση με έναν 11χρονο της Νέας Ιωνίας», σημειώνει.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, μόλις η ΔΙΑΣ έπιασε επ’ αυτοφόρω τους μικρούς, ο ένας από τους αστυνομικούς φώναξε: «Τι κάνεις εκεί; Πάλι τα ίδια; Την επόμενη φορά που θα σε πιάσω να κλέβεις θα σε χώσω μέσα».

Παρά το γεγονός ότι ο αστυνομικός ουσιαστικά τη «χάρισε» στον μικρό, μιας και δεν είχε προλάβει να κλέψει, ο 11χρονος άρχισε λεκτική επίθεση κατά του αστυνομικού: «Θα μου κλ..εις τ’ αρχ…», είπε ο μικρός φτύνοντας ταυτόχρονα τον αστυνομικό.

Πηγή