Κύκλωμα κοκαΐνης: Τα ναρκωτικά από την Καραϊβική και τα κέρδη άνω των 50 εκατ. ευρώ

Στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών από την Καραϊβική, που είχε παράνομα έσοδα άνω των 50.000.000 ευρώ, προχώρησε η ελληνική αστυνομία.

Η αστυνομία πραγματοποίησε την Παρασκευή οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αστακό, Καλλιθέα, Ίλιον, Παγκράτι και Νέα Σμύρνη, κατά την οποία κατασχέθηκαν ένας τόνος και 181 κιλά κοκαΐνης.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί (Αλβανοί και Αραβόφωνοι), ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη εννέα άτομα, για τα οποία πραγματοποιούνται έρευνες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίστροφο, τρία πιστόλια, καλάσνικοφ και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης «πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχει χειριστεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών. Η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε μετέφερε συστηματικά, μέσω θαλάσσης, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης από την Καραϊβική, με προορισμό χώρες της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Αφρικής».

Παράλληλα επισήμανε, πως προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική έρευνα, που διήρκεσε πάνω από έξι μήνες, σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τις αστυνομικές Αρχές της Αλβανίας και της Ισπανίας, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε διυπηρεσιακή συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε. του Υπουργείου Οικονομικών και τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο κ. Τζεφέρης επεσήμανε ακόμα τον μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας της αστυνομικής επιχείρησης καθώς τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι στο σύνολό τους επικίνδυνοι κακοποιοί, που οπλοφορούν, ενώ έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, ένοπλες επιθέσεις κατά αστυνομικών, ένοπλες ληστείες, πλαστογραφίες και άλλα ποινικά αδικήματα.


Πηγή