Χανιά: Εντοπίστηκαν οι 6 πεζοπόροι που είχαν χαθεί στα βουνά

Επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι Ίμπρου – Εντοπίστηκαν από τους διασώστες οι έξι πεζοπόροι που είχαν χαθεί στα βουνά των Σφακίων στην Κρήτη.

 

Έπειτα από πολύωρη πορεία μέσα στο χιόνι η ομάδα των διασωστών έφτασε στο σημείο όπου ήταν οι έξι πεζοπόροι και ξεκίνησαν την επιστροφή προς το χωριό της Ίμπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr η επιχείρηση ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς μεγάλοι όγκοι χιονιού στα βουνά της Κρήτης έχουν παγώσει και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Ο λόγος για 6 Έλληνες εκδρομείς οι οποίοι περίπου στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου ενημέρωσαν ότι χρειάζονται βοήθεια με αποτέλεσμα να στηθεί σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικής υπηρεσίας κ.Λαγουδάκη άμεσα επιχείρηση διάσωσης. Πυροσβέστες ξεκίνησαν για την μακρινή διαδρομή, γνώριζαν το σημείο όπου «χάθηκαν» τα 6 άτομα.

Μια ακόμα περιπέτεια που καταγράφηκε παρά τις εκκλήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίες οι εκδρομές που γίνονται στα δύσβατα σημεία να οργανώνονται με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και κυρίως με έμπειρο οδηγό ώστε να αποφεύγονται τα απρόοπτα.

Πηγή: neakriti.gr