Ηχηρή απάντηση Παναγιωτόπουλου σε Ακάρ: «Ότι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται»

23/01/2020 19:46

Με μια φράση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε στη νέα πρόκληση του Ακάρ περί αποστρατικοποίησης νησιών του Αιγαίου.

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε το «παρών» στις τελετές παράδοσης – παραλαβής των αρχηγών σε Στρατό Ξηράς και Πολεμικό Ναυτικό.

Στρατηγοί, Ναύαρχοι και φυσικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλαν σαφή μηνύματα αποτροπής, ετοιμότητας και ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναγνωρίζοντας τη ρευστή και τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος υποστήριξε ότι «η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο διατηρώντας στρατεύματα σε 16 νησιά του Αιγαίου».

Ο υπουργός Άμυνας απάντησε με μία και μόνο σαφέστατη φράση: «Ότι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται».

Σύμφωνα με το άρθρο 51 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών υπάρχει το δικαίωμα νόμιμης άμυνας μιας χώρας σε περίπτωση απειλής στρεφομένης κατά οιουδήποτε μέρους της Επικράτειάς της, ηπειρωτικής και νησιωτικής.

Τα ανωτέρω υποχρεώνουν και νομιμοποιούν την Ελλάδα να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών αμυντικών μέτρων προκειμένου να προστατεύσει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:


Πηγή

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης