Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων

22/01/2020 13:25

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 20-1-2020 στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρείς (3) αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με αποθήκη εντός της οποίας αποθηκεύονται και διακινούνται μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν τον εν λόγω χώρο στην περιοχή του Κερατσινίου καθώς και τους τρεις δράστες, ως διαχειριστές του.

Από την έρευνα στο εσωτερικό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -10.638- πακέτα τσιγάρα και -514- συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού. Επίσης κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -470- ευρώ.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων που αναλογούν στην κατασχεθείσα ποσότητα, ανέρχονται σε -52.310- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης