Νέα παρενόχληση Ελλήνων ψαράδων: Τούρκοι λιμενικοί έκλεψαν παραγάδια αλιευτικού (vid)

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις κατά ψαράδων με αμείωτη ένταση στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων

Όπως θα δείτε και στο βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, Τούρκοι λιμενικοί έκοψαν τα παραγάδια ελληνικού αλιευτικού.

Στον Alpha μίλησε και ο Βασίλης Λύρας, ψαράς στο επάγγελμα που περιέγραψε το περιστατικό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λύρας: «Εκεί που καλάραμε τα παραγάδια πήγε και έπιασε την άκρη που μολάραμε και ανέβασαν τα παραγάδια πάνω στην καταδίωξη και μετά τα έβαλαν σε μία σακούλα μαύρη μέσα και μας τα έδειχναν. Αυτό έγινε για πρώτη φορά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λύρας και συνέχισε: «Άλλες φορές κόβουν το καλαδούρι και παρατάνε τα παραγάδια κάτω. Ξέρεις τι είναι να σου βγάζουν το όπλο στο ένα μέτρο;».

Δείτε το βίντεο:

Στο βίντεο ακούγεται ένας ψαράς, εμφανώς εκνευρισμένος να λέει στους Τούρκους, «Εντάξει οκ; Πάρτε το πάνω να φάτε ψάρια» ενώ την ίδια στιγμή καταγράφεται ένας από τους Τούρκους να τραβάει το παραγάδι πάνω στο σκάφος.

Το νέο περιστατικό παρενόχλησης σημειώθηκε στην περιοχή γύρω από τα Ίμια, ενώ για πολλοστή φορά είναι χαρακτηριστική η απουσία σκάφους του λιμενικού της Ελλάδος, με τους Καλύμνιους ψαράδες να καταγγέλλουν για ακόμη μια φορά πως έχουν αφεθεί στην μοίρα τους.

Πηγή