Προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν είναι «παίκτης» στη Λιβύη – Ανώριμη η συμπεριφορά της

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία, αφού με νέες δηλώσεις ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτίθεται στην Ελλάδα τονίζοντας ότι δεν είναι παίκτης στη Λιβύη και δεν είχε θέση στο Βερολίνο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε ανώριμη τη συμπεριφορά της Ελλάδας να καλέσει το στρατάρχη Χαφτάρ της Λιβύης στην Αθήνα.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα επιλέγει να στηρίξει κάποιον που δεν είναι νόμιμος έναντι της νόμιμης κυβέρνησης δείχνει ότι η θέση της στο θέμα της Λιβύης είναι λάθος. Ο μόνος λόγος που κάλεσε τον Χαφτάρ ήταν για να πάει αντίθετα σε αυτό που κάναμε εμείς να υπογράψουμε το μνημόνιο. Δήθεν καλώντας τον (Χαφτάρ) να απαντήσει σε εμάς. Δεν είναι και τόσο ώριμη συμπεριφορά αυτή», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν είχε θέση στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρονταν για τη διαδικασία του Βερολίνου μέχρι σήμερα. Η Ελλάδα δεν είναι παίκτης στη Λιβύη. Εμείς δεν λέμε να αγνοηθεί η Ελλάδα. Εκεί θα ερχόταν μόνο για να φέρει στην ατζέντα τη συμφωνία για την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας που υπογράψαμε εμείς εκεί αλλά αυτό δεν ήταν στην ατζέντα του Βερολίνου», τόνισε, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα για… στενότητα αντίληψης.

«Η Ελλάδα κοιτάζει τα γεγονότα μέσα από ένα στενό παράθυρο. Εξετάζει αυτή τη διαδικασία από την άποψη της συμφωνίας μας με τη Λιβύη. Εμείς ενδιαφερόμαστε να εξασφαλιστεί η εκεχειρία στη Λιβύη», ανέφερε, κάνοντας παράλληλα συστάσεις στην Αθήνα για την Κύπρο.

«Ο γείτονάς μας η Ελλάδα πρέπει να πείσει τον ελληνοκυπριακό τομέα να επιδείξει μία στάση που να αποδέχεται τη μοιρασιά στην ανατολική Μεσόγειο. Η ανατολική Μεσόγειος ανήκει σε όλους μας. Μέχρι σήμερα αντί να προσπαθούν να μας αποκλείσουν, βασικά ένας από τους λόγους για τα βήματα που κάνουμε στην ανατολική Μεσόγειο είναι αυτός, επειδή κάποιες χώρες της περιοχής προσπάθησαν να αποκλείσουν την Τουρκία, αντί γι’ αυτό, πρέπει να δείξουν ειλικρινά ότι είναι έτοιμοι να μοιράζονται. Εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό», είπε στο κανάλι NTV από το Νταβός όπου βρίσκεται.

Με πληροφορίες από: sigmalive.com, ntv.com.tr

Πηγή