22χρονος ξυλοκόπησε τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών

Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση του τραυματισμού του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, που διαπράχθηκε στις 29 Αυγούστου στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή, βραδινές ώρες της 29ης Αυγούστου, μετά τη λήξη πορείας που είχε πραγματοποιηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, άγνωστος δράστης, προσέγγισε από πίσω, στην οδό Πανεπιστημίου, τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία και του επιτέθηκε αναίτια και αιφνιδιαστικά, καταφέροντάς του χτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Μετά από πολυήμερη έρευνα και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού επετεύχθη η ταυτοποίηση του δράστη. Πρόκειται για 22χρονο Έλληνα, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για αδικήματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Για τα αδικήματα αυτά του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, τους οποίους στις 10 Σεπτεμβρίου 2016 παραβίασε και έκτοτε αναζητείται.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, δικογραφία για το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση.