Oργισμένη απάντηση της Αθήνας στον Ερντογάν: «Ο παραβάτης επιχειρεί μαθήματα νομιμότητας»

Αντεπίθεση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών μετά τις προκλητικές δηλώσεις του «σουλτάνου» – Χαρακτηρίζει οξύμωρο το να μιλά για νομιμότητα ο Τούρκος πρόεδρος. 

Την έντονη και άμεση αντίδραση της Ελλάδας προκάλεσαν οι εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη χώρα μας το πρωί της Κυριακής (19/01), λίγο πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο όπου θα διεξαχθεί η κρίσιμη διάσκεψη για τη Λιβύη.

«Για την Ελλάδα, σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών, και συμπληρώνει:

«Όσο για τα περί ορθού βηματισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος αναγνώρισε την ενόχληση της Αθήνας που δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου, υποστηρίζοντας πως «ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι. Τα βήματα που ακολουθεί δεν είναι τα ενδεδειγμένα βήματα. Υποστηρίζει τη λάθος πλευρά της διαμάχης».

Η Ελλάδα τρελάθηκε επειδή δεν προσκλήθηκε στο Βερολίνο, πρόσθεσε μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή