Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Βούλγαρος που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Σε υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και νησιών του Ιονίου, φέρεται να εμπλέκεται ένας Βούλγαρος, ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται στην Ασφάλεια Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εξετάζουν την εμπλοκή του συλληφθέντα σε τέσσερις υποθέσεις εξαπάτησης και 11 απόπειρες απάτης, οι οποίες σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, στην κατοχή του συλληφθέντα οι αστυνομικοί βρήκαν το χρηματικό ποσό των 18.500 ευρώ και ερευνάται για τον αν προέρχεται από υποθέσεις εξαπάτησης.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί ερευνούν για το αν ο άνδρας έχει κάποια εμπλοκή με το κύκλωμα που εξάρθρωσαν στις 14 Σεπτεμβρίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τα μέλη του οποίου εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε περιοχές της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας.

Στις πρόσφατες περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης που σημειώθηκαν στην Πάτρα, οι δράστες τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι κυρίως τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε τροχαία δυστυχήματα, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ώστε να μην υπάρξουν νομικές συνέπειες.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι δράστες προσποιούντο ακόμη και συγγενικά πρόσωπα των ηλικιωμένων, με το πρόσχημα ότι εκλιπαρούν για βοήθεια, μετά την εμπλοκή τους σε τροχαία.

Όσον αφορά στον τρόπο που οι δράστες εντοπίζουν τα υποψήφια θύματά τους, από τις έρευνες που έχουν κάνει οι αστυνομικοί έχει προκύψει ότι καταφέρνουν να βρίσκουν στοιχεία για την οικογενειακή τους κατάσταση και στη συνέχεια τους τηλεφωνούν, μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων ξένης χώρας.