Απέσπασαν 76.000 ευρώ από ηλικιωμένους μέσω τηλεφωνικής απάτης – Συνελήφθησαν δύο άτομα

Σε τέσσερις περιπτώσεις απάτης, στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας, καθώς και σε τουλάχιστον 53 απόπειρες απάτης…
σε βάρος ηλικιωμένων, εμπλέκονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μία 52χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία και ένας 49χρονος από τη Λευκάδα, που συνελήφθησαν χθες στην Ηγουμενίτσα.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που οι δράστες παραλάμβαναν το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ και δύο χρυσές αλυσίδες, από μία ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία είχαν προσεγγίσει τηλεφωνικά με ψεύτικες προφάσεις και η οποία ενημέρωσε την αστυνομία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρόκειται για μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τους δικηγόρους ή τους εισαγγελείς, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα, με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου και απαιτούσαν χρήματα, που κυμαίνονταν από 500 έως και 100.000 ευρώ, προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες.

Οι δύο συλληφθέντες είχαν αναλάβει το ρόλο των «εισπρακτόρων» από τα θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης, είχαν αναλάβει την καθοδήγηση και την επικοινωνία με τα υποψήφια θύματα.

Το συνολικό παράνομο όφελος, που αποκόμισαν από τις 4 περιπτώσεις απάτης υπερβαίνει τις 76.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν περισσότερα από 842.000 ευρώ. Ειδικότερα, με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, εξαπάτησαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας, αποσπώντας τα χρηματικά ποσά των 21.150, 45.000 και 2.000 ευρώ, κατά περίπτωση.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις απατών. Επίσης, η σχετική δικογραφία, περιλαμβάνει τουλάχιστον άλλους τρεις αλλοδαπούς συνεργούς τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.