Βόλος: «Συναγερμός» για παιδάκι που κατάπιε μαγνητάκι ψυγείου

Μαγνητάκι ψυγείου κατάπιε ένα παιδάκι 2,5 ετών στο Βόλο.

Το παιδί, σύμφωνα με το magnesianews, κατάπιε το μαγνητάκι όταν διέφυγε της προσοχής των γονέων του. Το αντικείμενο αφαιρέθηκε ενδοσκοπικά και το παιδί είναι καλά στην υγεία του.

Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο παιδίατρος Γιώργος Χαρίτος:

«Κατάποση ξένου σώματος (μαγνητάκι ψυγείου) από παιδάκι 2.5 ετων και ενσφηνωση του στον οισοφάγο. Στην ακτινογραφία το αντικείμενο απεικονίζεται ευκρινώς να παρεκτοπιζει και την τραχεία του παιδιού περαιτέρω προς τα δεξιά. Το μαγνητάκι είχε πέσει στο πάτωμα και το παιδί το «ανακάλυψε» και το κατάπιε ερήμην των γονέων. Η ενσφήνωση όλως ευνοϊκώς βοήθησε στην άμεση εκδήλωση συμπτωματολογίας από το ανώτερο πεπτικό και το αναπνευστικό. Το αντικείμενο αφαιρέθηκε ενδοσκοπικά και το παιδί βεβαίως είναι απολύτως καλά.

Inside info: Το παιδί παρακολουθείται από την γέννηση του στο ιατρείο μας, είναι από τα πλέον ψυχοσωματικά προχωρημένα παιδιά του ιατρείου. Οι γονείς είναι δύο άριστοι και προσεκτικοί άνθρωποι.

Τελικό (αβίαστο) συμπέρασμα : Δεν μπορείς ποτέ ολοκληρωτικά να εμπιστευτείς ακόμη και το εξυπνότερο παιδί γιατί πολύ απλά… είναι παιδί.

Προσωπική παρατήρηση : Αυτά περιέργως συμβαίνουν κυρίως σε προσεκτικούς γονείς. Πάντα είχα την αίσθηση ότι εκείνους που είναι εντελώς «πέρα βρέχει» υπάρχει κάποιος μη καταχωρημένος (non registered που λέγαμε και στο χωριό) Άγιος που τους προστατεύει…

Καλή Χρονιά σε όλους, να προσέχετε τα παιδιά σας!»


Πηγή