Φονικό στις Μοίρες: «Ο πατέρας μου δεν τον ήξερε καν» – Συγκλονίζουν τα στοιχεία της δολοφονίας

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (16/01), ο 50χρονος άνδρας που το προηγούμενο βράδυ δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν ηλικιωμένο πυροβολώντας τον έξω από το σπίτι του.

Συνελήφθη φερόμενος ως δράστης συνελήφθη στο σπίτι του, στα Καπαριανά του Δήμου Φαιστού.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς του θύματος προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη.

«Ο πατέρας μου δεν τον ήξερε ούτε τον είχε ξαναδεί ποτέ του. Τον ρώτησε ο δράστης αν είναι αυτός που νοικιάζει και πόσο νοικιάζει το σπίτι στη γυναίκα. Ο πατέρας μου δεν του απάντησε για το ενοίκιο καθώς δεν τον αφορούσε. Τότε ο δράστης τον πυροβόλησε εν ψυχρώ τόσο εκείνον όσο και τη μητέρα μου. Πρέπει να τιμωρηθεί», δήλωσε, μιλώντας στο ekriti.gr, ο γιος του θύματος Γιώργος Χατζάκης.

krhth-dolofonia3.jpg
Ο γιος του άτυχου ηλικιωμένου.

Εν τω μεταξύ, στις 4 σήμερα το απόγευμα, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον Κ.Χ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Μοιρών.

Το χρονικό του εγκλήματος και της σύλληψης

Ο δράστης της δολοφονίας ήταν γνωστός στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν, κάτι που έγινε λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο δράστης και κάτοικος των Καπαριανών εντοπίστηκε στο σπίτι του, με την Αστυνομία -μετά από συντονισμένη επιχειρήση- να προχωράει στην σύλληψη του.

Το σημείο όπου σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό.e-kriti.gr

Η δολοφονία διαπράχθηκε, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης (15/01), στις Μοίρες Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο φερόμενος δράστης -ιδιοκτήτης ρακοκάζανου- μετέβη στη γκαρσονιέρα όπου διαμένει η εν διαστάσει σύζυγός του, κοντά στην πλατεία Δασκαλογιάννη, την οποία νοίκιαζε από τον άτυχο ηλικιωμένο.

Η γκαρσονιέρα στην οποία διαμένει η εν διαστάσει σύζυγος του φερόμενου δράστη βρίσκεται στον πρώτο όροφο του οικήματος, ενώ το θύμα ζούσε με την οικογένειά του στο ισόγειο.

Γύρω στις 9 και τέταρτο, ο 50χρονος έφτασε στην είσοδο του σπιτιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ζήτησε να δει τον σπιτονοικοκύρη της εν διαστάσει συζύγου του.

Περίοικοι ανέφεραν στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ότι αρχικά ο φερόμενος δράστης ζήτησε από τον εγγονό του θύματος να δει τον παππού του.

Ο ηλικιωμένος όντως βγήκε στην είσοδο του σπιτιού του.

Όπως όλα δείχνουν, μεταξύ θύματος και θύτη ακολούθησε σύντομη στιχομυθία, η οποία έληξε με τον δράστη να πυροβολεί με ένα όπλο τον άτυχο ηλικιωμένο. Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, ο δράστης φέρεται να ρώτησε τον σπιτονοικοκύρη αναφορικά με το ενοίκιο της εν διαστάσει συζύγου του, με τον ηλικιωμένο να του απαντά και τον φερόμενο θύτη να τον πυροβολεί τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Παράλληλα, πηγές του ekriti αναφέρουν ότι έγινε παρατήρηση στον 50χρονο προκειμένου να σταματήσει τη φασαρία που έκανε κάτω από το σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του. Ο δράστης, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίον του ηλικιωμένου και της γυναίκας του ενώ εκείνοι απλά προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, καθώς τους ζητούσε εξηγήσεις γιατί νοίκιασαν το σπίτι στην σύζυγό του.

Από τα πυρά του δράστη τραυματίστηκε η σύζυγος του θύματος, η οποία είχε βγει στο μεταξύ κι αυτή στην είσοδο του σπιτιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα, ηλικίας περίπου 65 ετών, φέρει διαμπερές τραύμα στον ώμο. Διακομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Πηγή πληροφοριών: Neakriti.gr, ekriti.gr, cretapost.gr