Κρήτη: Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του ηλικιωμένου στις Μοίρες

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο 50χρονος δολοφόνος

Ανθρωποκυνηγητό είχαν εξαπολύσει οι Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 50χρονου άνδρα, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε χθες (15/01) έναν ηλικιωμένο και τραυμάτισε τη σύζυγο αυτού.

Το φονικό έλαβε χώρα χθες, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στις Μοίρες Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο φερόμενος δράστης – ιδιοκτήτης ρακοκάζανου – μετέβη στο σπίτι όπου διαμένει η εν διαστάσει σύζυγός του.

Η τελευταία ζει σε μια γκαρσονιέρα, κοντά στην πλατεία Δασκαλογιάννη, την οποία νοίκιαζε από τον αδικοχαμένο Κ.Χ.

Η γκαρσονιέρα στην οποία διαμένει η εν διαστάσει σύζυγος του φερόμενου δράστη βρίσκεται στον πρώτο όροφο του οικήματος, ενώ το θύμα – ηλικίας περίπου 75 με 80 ετών – ζούσε με την οικογένειά του στο ισόγειο.

Γύρω στις 9 και τέταρτο, ο φερόμενος δράστης, ηλικίας περίπου 50 με 55 ετών, έφτασε στην είσοδο του σπιτιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο φερόμενος δράστης ζήτησε να δει τον σπιτονοικοκύρη της εν διαστάσει συζύγου του.

Περίοικοι ανέφεραν χθες στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ότι αρχικά ο φερόμενος δράστης ζήτησε από τον εγγονό του θύματος να δει τον παππού του.

Ο ηλικιωμένος όντως βγήκε στην είσοδο του σπιτιού του.

Όπως όλα δείχνουν, μεταξύ θύματος και θύτη ακολούθησε σύντομη στιχομυθία, η οποία έληξε με τον δράστη να πυροβολεί με ένα όπλο τον άτυχο ηλικιωμένο. Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, ο δράστης φέρεται να ρώτησε τον σπιτονοικοκύρη αναφορικά με το ενοίκιο της εν διαστάσει συζύγου του, με τον ηλικιωμένο να του απαντά και τον φερόμενο θύτη να τον πυροβολεί τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Παράλληλα, πηγές του e-kriti αναφέρουν ότι έγινε παρατήρηση στον 50χρονο προκειμένου να σταματήσει τη φασαρία που έκανε κάτω από το σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του. Ο δράστης, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίον του ηλικιωμένου και της γυναίκας του ενώ εκείνοι απλά προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, καθώς τους ζητούσε εξηγήσεις γιατί νοίκιασαν το σπίτι στην σύζυγό του.

Όπως έγινε γνωστό, από τα πυρά του δράστη τραυματίστηκε και η σύζυγος του θύματος, η οποία είχε βγει στο μεταξύ κι αυτή στην είσοδο του σπιτιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα, ηλικίας περίπου 65 ετών, φέρει διαμπερές τραύμα στον ώμο. Η τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Τράπηκε σε φυγή ο δράστης

Αμέσως μετά το συμβάν, ο δράστης τράπηκε σε φυγή και παραμένει άφαντος, παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σύμφωνα, πάντως, με ασφαλείς πληροφορίες, οικείοι του δράστη προσπάθησαν χθες το βράδυ να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί του, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνουν.

Η περιοχή γύρω από το σπίτι όπου σημειώθηκε το έγκλημα αποκλείστηκε από την Αστυνομία, ενώ όπως είναι λογικό πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε πέριξ, προκειμένου να πληροφορηθεί το τι είχε συμβεί. Εξάλλου, χθες το βράδυ στο σπίτι όπου σημειώθηκε το φονικό μετέβησαν και στελέχη της Σήμανσης, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων των Μοιρών, ο εκλιπών ήταν ένας καλός άνθρωπος, ο οποίος δε δημιουργούσε προβλήματα στον περίγυρό του.

Πηγή πληροφοριών: Neakriti.gr, e-kriti.gr