Ηράκλειο: Αθώος για την κατηγορία της ασέλγειας στην 8χρονη κόρη του

Το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τον 55χρονο

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου βρέθηκε ένας 55χρονος αγρότης από την Ιεράπετρα καθώς η σύζυγος του τον είχε καταγγείλει τον Ιούνιο του 2018 στις αρχές πως ασέλγησε στην 8χρονη κόρη τους.

Τότε, εκείνος παραπέμφθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Την Τρίτη (14/1) ο 55χρονος επέμεινε με σθένος στην αθωότητα του ενώ η ιατροδικαστική έκθεση δεν έδειξε κάποιο ενοχοποιητικό εύρημα.

Η πλευρά της υπεράσπισης υποστήριξε ότι η καταγγελία οφείλεται στη φοβία της μητέρας ότι το παιδί βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο κακοποίησης.

Το δικαστήριο τελικά αθώωσε ομόφωνα τον 55χρονο και ο συνήγορος υπεράσπισης του δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Μετά από μία εξαντλητική διαδικασία, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση του εντολέα μου καθώς όχι μόνο δεν προέκυψαν τα ενοχοποιητικά στοιχεία που ήταν ικανά να τον καταδικάσουν αλλά αποδείχθηκε ότι η καταγγελία οφειλόταν κυρίως στην εμμονή της μητέρας ως προς τον κίνδυνο να πειράξει κάποιος σεξουαλικά το παιδί και στην κακή σχέση του ζευγαριού. Και με την εισαγγελική πρόταση τάχθηκαν οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι που ομόφωνα αποφάσισαν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι αθώος για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν».

Πηγή: cretalive.gr