Η ομάδα «Μαμάδες+ στο Δρόμο» θα χρωματίσουν τη διάβαση του 3ου Δημοτικού σχολείου Καματερού

Ξεκινώντας δυναμικά τη νέα χρονιά, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού και η Πρωτοβουλία Πολιτών «Μαμάδες+ στο Δρόμο» συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την βελτίωση του οδικού περιβάλλοντος και την προστασία των παιδιών.

Μαζί με τους μαθητές και τους γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού, χρωματίζουμε τη διάβαση έξω από το σχολείο τους (στη συμβολή των οδών Αγ. Νικολάου και Αλαμάνας) αυτή την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020, στις 11 πμ.

Η ομάδα «Μαμάδες+ στο Δρόμο» αποτελείται από γυναίκες και άνδρες, όλων των ηλικιών (με παιδιά ή χωρίς) που εργάζονται για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας για τους πεζούς και την προώθηση της οδικής ασφάλειας. 

Διοργανώνουμε δράσεις σε όλο το Λεκανοπέδιο, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας για τους πεζούς και την προώθηση της οδικής ασφάλειας, μέσα από την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Δεν θέλουμε να παρέχουμε μια έτοιμη διάβαση στα παιδιά. Αντίθετα, τα καλούμε να βάψουν μαζί μας και μαζί με τους γονείς τους, γιατί

  • Πρόκειται για μια βιωματική δράση, η οποία εντυπώνει στο νου των μαθητών ότι οι διαβάσεις είναι ένα σημαντικό στοιχείο του δρόμου και ότι είναι καλύτερα να διασχίζουν το δρόμο από εκεί
  • Κάνοντας τη διάβαση με τα χέρια τους, την υιοθετούν και επιδιώκουν τη χρήση της
  • Κάνοντας τη διάβαση ευχάριστη, ενθαρρύνουμε και τους μαθητές που δεν συμμετείχαν να τη χρησιμοποιούν
  • Οι γονείς των παιδιών ενημερώνονται επίσης και είναι πιθανότερο να σέβονται όλες τις διαβάσεις στο εξής
  • Τα έντονα χρώματα και/ή τα ασυνήθιστα μοτίβα κινούν την προσοχή των οδηγών, αυξάνοντας τις πιθανότητες να σταματήσουν και μειώνοντας τις ταχύτητες των οχημάτων.