Μυτιλήνη: Εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες

Βίντεο ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, 9 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε οικίες, που διαπράχθηκαν τον τελευταίο ενάμισι μήνα περίπου στη Μυτιλήνη.

Συνελήφθησαν, χθες στη Μυτιλήνη, 2 αλλοδαποί ηλικίας 26 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, δρώντας από κοινού και βραδινές κυρίως ώρες, μπήκαν την τελευταία εβδομάδα σε 8 οικίες, είτε από ανασφάλιστες εισόδους, είτε παραβιάζοντας παράθυρα αυτών και αφαίρεσαν κοσμήματα, τιμαλφή, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και διάφορα είδη άμεσης κατανάλωσης.

Επιπλέον, διακριβώθηκε η εμπλοκή των ίδιων δραστών σε μία ακόμη υπόθεση διάρρηξης – κλοπής οικίας στην ίδια περιοχή, που διαπράχθηκε πριν από περίπου ενάμισι μήνα, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα, ενώ όπως επίσης προέκυψε, ο 26χρονος αφαίρεσε προ πενθημέρου, κινητό τηλέφωνο ανήλικου ημεδαπού.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις -5.000- ευρώ και το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ, ενώ στην κατοχή του 26χρονου, βρέθηκαν και επίσης κατασχέθηκαν, 2 μαχαίρια με μήκος λάμας, -7- και -14- εκατοστά αντίστοιχα, καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.