Η απίστευτη αδικία σε βάρος 29χρονου Κρητικού που μένει εκτός ΕΛ.ΑΣ. λόγω ατυχήματος

Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που βεβαιώνεσαι ότι ζεις στη χώρα του παραλόγου. Πρόκειται για μια αδικία σε βάρος ενός νέου άνδρα η οποία δυστυχώς δεν αφορά μόνο αυτόν αλλά και δεκάδες άλλους νέους πανελλαδικά.

Ωστόσο, ο 29χρονος Κρητικός Μανώλης Τσομπανάκης, ήταν αυτός που σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρει το δίκιο του έστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με την οποία του ζητά να μπει τέλος στην αδικία.

Ενώ εκπαιδευόταν στη Σχολή Αστυφυλάκων ένα τροχαίο ατύχημα στάθηκε τραγικός σταθμός στη ζωή του καθώς τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να κριθεί απολυτέος. Μεταγενέστερα μια τροποποίηση του νόμου που δίνει τη δυνατότητα σε όσους είχαν εισαχθεί στην ΕΛΑΣ από το 2007 μέχρι το 2011, τον θέτει εκτός καθώς ο ίδιος είχε εισαχθεί μόλις 2 χρόνια νωρίτερα.

Στην επιστολή του προς τον Υπουργό, ο Μανώλης Τσομπανάκης αναφέρει:

“Ονομάζομαι  ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  του  ΓΕΩΡΓΙΟΥ  και  της  ΖΑΧΑΡΕΝΙΑΣ  είμαι 29 ετών  και κατάγομαι από την περιοχή της Σητείας του Λασιθίου Κρήτης. Απευθύνομαι  σε  εσάς καθώς είστε πλέον η τελευταία μου ελπίδα για να αρθεί μια πολύχρονη αδικία σε βάρος μου. Το 2005 πέτυχα στην Σχολή Αστυφυλακών μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων . Φοίτησα κανονικά για ένα έτος με αριθμό μητρώου 271531. Το καλοκαίρι όμως του 2006 και ενώ εκπαιδευόμουν στην Αθήνα στο Α.Τ Παλαιού Φαλήρου, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας ενεπλάκην σε ένα τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να υποστώ νεφρεκτομή. Μετά τη νοσήλια μου, έλαβα αναρρωτική άδεια και όταν προσήλθα στην ανωτάτη υγειονομική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.  κρίθηκα απολυτέος λόγω σωματικής ανικανότητας.

Με βάση όμως το άρθρο 20 § 5 του νόμου 4058, του άρθρου 44 § 3 του Π.Δ  352/95 , του άρθρου 25 § 3 του Π.Δ 319/95, την τροποποίηση με το άρθρο Π.Δ 80/11 και τον νόμο 4058/12 δόθηκε το δικαίωμα στους δόκιμους αστυφύλακες  που έχουν εισαχθεί στην ΕΛ.ΑΣ.από το 2007 έως το 2011 να επανέλθουν στο αστυνομικό σώμα για την εκτέλεση υπηρεσιών γραφείου. Από τη συγκεκριμένη ρύθμιση εξαιρέθηκα εγώ καθώς είχα εισαχθεί προγενέστερα.

Θα σας παρακαλούσα  όπως ενεργήσετε για επέκταση της ανωτέρας διάταξης για όλους του δόκιμους που απολύθηκαν λόγω ατυχήματος  ώστε να μην αντιμετωπιζόμαστε από την ίδια την πολιτεία ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού παραβιάζοντας τον νόμο 3304/2005 περί ίσης μεταχείρισης των πολιτών.”