Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει το ΣτΕ για παρατυπίες στην υπόθεση του «Mr Bitcoin»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, σε σημερινή (9/1) ανακοίνωσή της καταγγέλλει την άρνηση του Συμβουλίου της Επικρατείας να της χορηγήσει αντίγραφα του φακέλου του, παρά τις έγγραφες αιτήσεις της, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι η πρόεδρος του ΣτΕ αρνείται να της γνωστοποίησει τα ονόματα των δικαστών που θα δικάσουν την υπόθεση του λεγόμενου «Mr Bitcoin».

Ειδικότερα, η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρει ότι «μετά από 3 έγγραφες αιτήσεις μου και 2 διαδοχικές αρνήσεις της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, έλαβα χθες αργά το μεσημέρι, μέρος μόνο του φακέλου, ενώ η 4η αίτησή μου για τα υπόλοιπα έγγραφα απαντήθηκε προφορικά από την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κα Σακελλαροπούλου, η οποία μου δήλωσε ότι «δεν θα μου τα χορηγήσει, διότι κρίνει ότι δεν σχετίζονται με την υπόθεση και δεν θα μου δώσει έγγραφη απάντηση».

Ακόμη, αναφέρει ότι η πρόεδρος του ΣτΕ αρνείται να την ενημερώσει «ποιοι θα είναι οι δικαστές που θα συγκροτήσουν την αυριανή ‘Μείζονα Ολομέλεια’».

Η υπόθεση του Mr Bitcoin αναμένεται να συζητηθεί αύριο (10/1) στην ολομέλεια του ΣτΕ, αν και σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Κωνσταντοπούλου θα ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Ο Ρώσος υπόδικος, ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να παραδοθεί στην Γαλλία, προκειμένου να δικαστεί εκεί για αδικήματα που του αποδίδουν οι γαλλικές αρχές.

Πηγή