“Λαβράκι” έβγαλε χθες η Τροχαία Αττικής – 1917 παραβάσεις και 43 συλλήψεις

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της… Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αύξηση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, βραδινές ώρες της 2 και πρώτες πρωινές ώρες της 3/9/2016 πραγματοποιήθηκε ειδική εξόρμηση στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου της Αττικής, για τη διαπίστωση και βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα.

Η ανωτέρω εξόρμηση, στην οποία συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, διενεργήθηκε κατά μήκος οδικών αξόνων, που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, υψηλή παραβατικότητα και άλλες ιδιαιτερότητες και υπαγορεύουν την έντονη τροχονομική αστυνόμευση.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν -4.050- τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά -1.917- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων -133- επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις (-85- σε βαθμό πλημμελήματος και -48- σε βαθμό πταίσματος). Αναλυτικά:

Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: -145-

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -71-

Υπερβολική ταχύτητα: -124-

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -279-

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -63-

Χρήση κινητού τηλεφώνου: -100-

Επικίνδυνοι ελιγμοί: -4-

Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -1131-

Περαιτέρω, συνελήφθησαν -43- οδηγοί, εκ των οποίων -19- για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και -24- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -195- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, -447- άδειες ικανότητας οδήγησης και -162- άδειες κυκλοφορίας. Ακινητοποιήθηκαν -123- οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό -31- εξ αυτών.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη παραβατικότητα.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πρωτοδικών.