Χαρίτσης: Τα ευρήματα στο Κουκάκι εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με το οποίο στα εγκληματολογικά ευρήματα από την κατάληψη της οδού Ματρόζου, στο Κουκάκι, δεν εντοπίστηκε DNA των παιδιών του σκηνοθέτη, Δημήτρη Ινδαρέ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι εκθέτουν πλήρως και ανεπανόρθωτα τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Σύμφωνα με τον κ. Χάριτση, εκτεθειμένη βρίσκεται και η «πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που έσπευσαν να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου υπουργού, αγνοώντας επιδεικτικά όλες τις μαρτυρίες των θυμάτων της αστυνομικής επίθεσης και των περίοικων».

«Τα ψεύδη περί δήθεν συμμετοχής των υιών του κ. Ινδαρέ στη συγκεκριμένη κατάληψη, που διέσπειρε το γραφείο Τύπου του υπουργού με επίσημα δελτία τύπου προκειμένου να δικαιολογήσει τις αθλιότητες των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο σπίτι του σκηνοθέτη, κατέρρευσαν με πάταγο. Η έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας δεν εντόπισε DNA των υιών του σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ στον χώρο της κατάληψης», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης όσο και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι στηρίζει πλήρως τον υπουργό του, είναι πλέον υποχρεωμένοι να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις. Οφείλουν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για τον εξευτελισμό ανυποψίαστων ανθρώπων και για την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης.

Πηγή