Σπείρα άλλαζε το χρώμα των Ι.Χ της για να μην την πιάσουν

Τριμελή συμμορία που άνοιγε σπίτια στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε η Αστυνομία και συνέλαβε δύο Έλληνες -έναν 19 και έναν 18χρονο- ενώ αναζητά ένα συνεργό τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Από τον περασμένο Ιούλιο η συμμορία ένοιξε 9 σπίτια και άρπαξε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, όπως επίσης κοσμήματα, η αξία των οποίων εκτιμάται σε 85.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί και να παραπλανούν τις Αστυνομικές Αρχές, οι δράστες τοποθετούσαν μεμβράνες διαφορετικών χρωμάτων στο όχημα που χρησιμοποιούσαν αλλάζοντας έτσι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του. Κατείχαν επίσης και φορητούς ασυρμάτους για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους, ενώ κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν από τέσσερα οχήματα τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες, γάντια, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer), ένα πιστόλι κρότου (πιστή απομίμηση), ένα ζευγάρι ρόπαλα συνδεδεμένα με αλυσίδα, ένας φορτιστής φορητού πομποδέκτη και μία μεμβράνη, την οποία τοποθετούσαν για την αλλαγή χρωματισμού του οχήματος. Το όχημα στην περιοχή των Αμπελοκήπων.