Χειροπέδες για φοροδιαφυγή σε Σέρρες και Νάουσα

Έναν άνδρα στις Σέρρες και μία γυναίκα στη Νάουσα Ημαθίας συνέλαβαν χθες το πρωί οι Αρχές, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για φοροδιαφυγή.

Πιο συγκεκριμένα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνελήφθη ένας 52χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Σερρών για φοροδιαφυγή, καθώς και τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις για το ίδιο αδίκημα.

Πρόκειται για τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 23 ετών και ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Επιπλέον, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, συνελήφθη, 44χρονη, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσαν 6 καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες της επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 19 ετών και 4 μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και για έκδοση – αποδοχή από κοινού εικονικών φορολογικών στοιχειών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.