Καιρός: «Βούλιαξαν» οι Ποταμοί Λασιθίου. Ριπές ανέμου 140 χλμ/ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου

Ο καιρός δεν αστειεύεται και η Ζηνοβία χτυπά με έντονα φαινόμενα όλη τη χώρα. Δεν είναι μόνο οι χιονοπτώσεις, αλλά και οι ισχυρές βροχοπτώσεις με τους θυελλώδεις ανέμους.

Ισχυρές βροχές σημειώνονται τη Δευτέρα στα νότια και ανατολικά διαμερίσματα της χώρας και ο καιρός έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς ενώ καταγράφηκαν και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το μεσημέρι της Δευτέρας 30/12. Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά, στους Ποταμούς Λασιθίου η βροχόπτωση που έπεσε σε διάστημα περίπου 12 ωρών έφτασε τα 64 χιλιοστά, ενώ ακολούθησε το Τζερμιάδο Λασιθίου με 52 χιλιοστά.

Επίσης, πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο με ισχυρότατες ριπές που στην Παξιμάδα Καρύστου έφτασαν τα 140 χλμ/ώρα. Στον σχετικό πίνακα μπορείτε να δείτε τους 8 σταθμούς που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές έως το μεσημέρι της Δευτέρας 30/12.

Πηγή: www.newsit.gr