Κρήτη: Αποκλεισμένοι εκδρομείς έβαλαν ρεφενέ για να μείνουν στα ξενοδοχεία του Ομαλού

Η κακοκαιρία τους βρήκε απροετοίμαστους και κάπως έτσι, έζησαν μια νύχτα που θα θυμούνται για καιρό. Τα χιόνια ακινητοποίησαν τα αυτοκίνητά τους…

“Δέσμιοι” της κακοκαιρίας παραμένουν εδώ και ώρες στον Ομαλό πολλοί εκδρομείς που ανέβηκαν την Κυριακή στα ορεινά των Χανίων, αλλά βρέθηκαν τελικά εγκλωβισμένοι στο έλεος του χιονιά.

Ο δρόμος στον Ομαλό εδώ και ώρα είναι αποκλεισμένος με πολλά αυτοκίνητα να παραμένουν ακινητοποιημένα στο πλάι και τους εκδρομείς να είναι στα όρια της απελπισίας, αφού δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς ο φορτωτής που εστάλη από το Δήμο Πλατανιά κατάφερε να φτάσει στην περιοχή όπου βρίσκονται τα μαγαζιά, λίγο μετά τις 21.30.

Οι περισσότεροι οδηγοί ισχυρίζονται ότι ξεκίνησαν την εκδρομή τους στον Ομαλό, πριν αρχίσει ο χιονιάς και για αυτό, δεν χρειάστηκαν να έχουν αντιολισθιτικές αλυσίδες μαζί τους. Σε χειρότερη όμως θέση και από αυτούς είναι κάποιοι, που εκτός από αλυσίδες, δεν προνόησαν να έχουν μαζί τους περισσότερα χρήματα, αφού δεν τους πέρασε καν από το μυαλό, ότι λόγω της κακοκαιρίας, θα υποχρεώνονταν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο.

Αυτό είχε ως συνέπεια, όπως τόνισε ένας από τους οδηγούς που βρίσκονται καθηλωμένοι στον Ομαλό, πολλοί μες στη νύχτα να βάζουν… ρεφενέ ο,τι είχαν πάνω τους, κέρματα, 5ευρα και 10ευρα, 20ευρα για να μπορέσουν να πληρώσουν το δωμάτιο.

Προς τιμήν τους μάλιστα, κάποιοι ξενοδόχοι, κατανοώντας τη δύσκολη κατάσταση, δέχθηκαν στο πνεύμα της φιλοξενίας και της ανθρωπιάς να διαθέσουν δωρεάν τα δωμάτια τους στους αποκλεισμένους εκδρομείς που δεν είχαν τα απαιτούμενα χρήματα.

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς από τους αποκλεισμένους, η απάντηση αρμόδιου στελέχους της αντιπεριφέρειας Χανίων, που σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν φέρεται όχι μόνο να μην έδειξε το ενδιαφέρον που θα περίμεναν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αλλά αντίθετα τους έκανε παρατήρηση γιατί πήγαν εκεί χωρίς αλυσίδες.

Πηγή: zarpanews.gr