Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντικαταθλιπτικού

ΕΟΦ. Την ανάκληση παρτίδας αντικαταθλιπτικού φαρμάκου αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, καθώς σε πρόσφατες αναλύσεις βρέθηκε ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν συμφωνούσε με τις προδιαγραφές.

ΕΟΦ. Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, σύμφωνα με την οποία ανακαλεί παρτίδα αντικαταθλιπτικού. Πρόκειται για εκλεκτικό αναστολέα επαναπρόσληψης σεροτονίνης, δηλαδή αντικαταθλιπτικό φάρμακο, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση παθήσεων του νευρικού συστήματος (πχ. κατάθλιψη, άγχος κ.α.)

Ο ΕΟΦ ανακαλεί την παρτίδα 1902250 του φαρμακευτικού προϊόντος ENIDAP CAPS 100MG/CAP BTx30 CAPS, “επειδή τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον έλεγχο της ομοιομορφίας μάζας”, όπως αναφέρεται σε σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Ο ΕΟΦ ζητά από τον Κάτοχο Αδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) του προϊόντος να προχωρήσει σε εθελοντική απόσυρση του από την αγορά, καθώς και να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων: “Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν”.

Πηγή: www.newsit.gr