Πιστόλι που εκλάπη πριν 7χρόνια, βρέθηκε κρυμμένο σε κινητήρα αυτοκινήτου

Συνελήφθη το πρωί στην Εθνική Οδό Άρτας – Αγρινίου, στο ύψος της Συκούλας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης ‘Αρτας, ένας 34χρονος κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών – και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν σε κρύπτη στο χώρο του κινητήρα και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι μάρκας Walther, διαμετρήματος 9 mm, δύο γεμιστήρες με 20 φυσίγγια των 9 mm, δέκα φυσίγγια των 9 mm, καθώς και μία θήκη όπλου.

Από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο όπλο είχε κλαπεί τον Απρίλιο του 2009 από το γραφείο ενός 64χρονου ο οποίος το κατείχε, στην πόλη των Ιωαννίνων.

Το όπλο και τα πυρομαχικά κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.