Δολοφονία στην Νέα Αλικαρνασσό: «Από τις κλωτσιές το παιδί γεννήθηκε με αναπηρία»

Δεν σταματούν να σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την ενδοοικογενειακή βία, με κατάληξη τη δολοφονία, σε βάρος της 33χρονης Αδαμαντίας Αντύπα. «Ο 54χρονος θεωρούσε την κόρη μου κτήμα του» είπε μετά την κηδεία της 33χρονης ο πατέρας, Ιωάννης Αντύπας. Αποκαλύπτει δε, ότι, ήταν τόσο απάνθρωπο το μένος του δράστη που χτυπούσε την Αδαμαντία ακόμη κι όταν εγκυμονούσε με επιπτώσεις στην υγεία του τετράχρονου, σήμερα, Ιωάννη – Δούκα. Στη φυλακή ο 54χρονος συζυγοκτόνος από τη Νέα Αλικαρνασσό, δηλώνει τώρα «μετανιωμένος» και «συντετριμμένος».

Σοκάρουν τα όσα περιγράφει ο αστυνομικός πατέρας της δολοφονημένης Αδαμαντίας Αντύπα, Ιωάννης Αντύπας, ο οποίος κατηγόρησε τον 54χρονο συζυγοκτόνο από την Νέα Αλικαρνασσό, πως κακοποιούσε την 33χρονη. “Και τότε που ήταν έγκυος την χτυπούσε. Ακόμη και στην κοιλιά” είπε, μετά την κηδεία της νεαρής μητέρας, που τελέστηκε το μεσημέρι τη Τρίτης (24.12.2019) στην γενέτειρά της, την Πάτρα.

“Ο 54χρονος θεωρούσε την κόρη μου κτήμα του” είπε Ιωάννης Αντύπας, σημειώνοντας πως από τα χτυπήματα που δεχόταν η Αδαμαντία κατά την εγκυμοσύνη της, ο τετράχρονος, σήμερα, εγγονός του και γιος της 33χρονης, Ιωάννης – Δούκας, είναι ΑμεΑ…

Όλο αυτό το μαρτύριο ήταν και ένας από τους λόγους που πριν από περίπου δύο χρόνια, η Αδαμαντία είχε φύγει από το σπίτι τους στην Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης και είχε πάει στους γονείς της στην Αχαΐα. Ωστόσο, φαίνεται πως τα βρήκε με τον σύζυγό της κι επέστρεψε στην Κρήτη.

Πάντως και οι μαρτυρίες των γειτόνων του ζευγαριού συγκλονίζουν, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο 54χρονος δε δίσταζε να χτυπάει τη γυναίκα του μέχρι και στο δρόμο.Στη φυλακή ο συζυγοκτόνος

Ο 54χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος για το φονικό στη Νέα Αλικαρνασσό.

Στην απολογία του, ο 54χρονος υδραυλικός δήλωσε συντετριμμένος και μετανιωμένος για ό,τι έπραξε, σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής τους, η οποία χαρακτήρισε αναμενόμενη την προφυλάκισή του και πρόσθεσε: «Στην εξέλιξη αυτή συνετέλεσε το γεγονός ότι υπάρχει απαξία στην πράξη, ανεξαρτήτως του ότι υπάρχουν πραγματικοί ισχυρισμοί, οι οποίοι νομίζω πως έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και λαμβάνονται υπόψιν ιδιαιτέρως σε επόμενο στάδιο ή κατά την ακροαματική διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι αφού επέστρεψε από νυχτερινή διασκέδαση άρχισε να τσακώνεται, με τον 54χρονο να χάνει τον έλεγχο και να πυροβολεί την 33χρονη σύζυγό του δύο φορές με κυνηγετική καραμπίνα.

Πηγή: www.newsit.gr