Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά παραμονή των Χριστουγέννων

Τα τουρκικά F-16 αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες, το απόγευμα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, δύο τουρκικά F-16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, πέταξαν πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες στα 31.000 πόδια, στις 18:06 μμ και 18:06 μμ.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Υπενθυμίζεται, ότι αργά το μεσημέρι τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν τρεις φορές πάνω από την Ρω, ενώ άλλο τουρκικό F-16 πέταξε πάνω και από την Στρογγύλη και το Καστελόριζο.

Πιθανότατα δεν διόλου τυχαίο ότι οι παραβιάσεις έγιναν ενώ στην νήσο Στρογγύλη βρισκόταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Zεύγος τουρκικών F-16 είχε πετάξει πάνω από τη Ρω στα 23.000 πόδια, στις 18 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ημέρα, έτερο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών είχε πετάξει πάνω από την Παναγιά, τέσσερις φορές, σε ύψη από 6.000 μέχρι 23.000 πόδια και άλλες επτά φορές πάνω από τις Οινούσες, σε ύψη από μόλις 500 μέχρι 26.000 πόδια.

Στις 10 Δεκεμβρίου, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών είχε πετάξει πάνω δύο φορές από τη Ρω, σε ύψη από 16.000 έως 16.500 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Πηγή: www.newsit.gr