Κρήτη: Σοκαριστικά στοιχεία – 33 άνθρωποι αυτοκτόνησαν το 2019

Σοκ προκαλεί το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του 2019 πολλοί άνθρωποι αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην ζωή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Δεκέμβριο αυτοκτόνησαν συνολικά 33 Κρητικοί, μεταξύ αυτών αρκετοί ηλικιωμένοι αλλά και ένας 17χρονος.

Οι αιτίες που προκάλεσαν τους 33 ανθρώπους να κόψουν το νήμα της ζωής τους ήταν άλλες φορές οικονομικής φύσεως, άλλες ψυχολογικής και άλλες εξαιτίας ερωτικών απογοητεύσεων.

Οι αυτοκτονίες σε… αριθμούς

Οι περισσότερες αυτοκτονίες σημειώθηκαν τον μήνα Αύγουστο (8 συνολικά) ενώ χαρακτηριστικό είναι πως μέσα σε μία βδομάδα πέντε άτομα έδωσαν τέλος στη ζωή τους.

Γένος και ηλικίες: Από τους 33 ανθρώπους οι 27 είναι άνδρες και οι 6 γυναίκες. Οι περισσότεροι – 10 για την ακρίβεια – ήταν ηλικιωμένοι, 7 ήταν από 51 έως 60 χρόνων, έξι από 41 έως 50 ετών, έξι επίσης από 31-40 χρόνων και τέσσερις ήταν έως 30 χρόνων – ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος (17 χρονών).

Τοποθεσία: Την «μαύρη» πρωτιά στις αυτοκτονίες έχει ο νομός Χανίων καθώς το 2019 έβαλαν τέλος στην ζωή τους 14 άτομα. Ακολουθεί ο νομός Ηρακλείου με 9 αυτόχειρες, ο νομός Λασιθίου με 6 και τέλος ο νομός Ρεθύμνου με 3. Ένας Κρητικός αυτοκτόνησε στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνταν για τη διάπραξη ενός άγριου εγκλήματος στο Ηράκλειο.

Τρόπος: Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής τους του έκαναν με ένα κομμάτι σκοινί ή με ένα όπλο. Πιο συγκεκριμένα 13 άνθρωποι επέλεξαν τον απαγχονισμό και 9 αυτοπυροβολήθηκαν. Επτά άτομα αποφάσισαν να πέσουν από το μπαλκόνι του σπιτιού του ή του νοσοκομείου ή από τα Ενετικά Τείχη, δύο άνθρωποι δηλητηριάστηκαν με χάπια και ένας αυτομαχαιρώθηκε.

Η αυτοκτονία που συγκλόνισε όλη την Κρήτη

Η αυτοκτονία που συγκλόνισε όλη την Κρήτη, και όχι μόνο, σημειώθηκε το απόγευμα της 4ης Ιουνίου όταν ο 27χρονος Παναγιώτης, γιος γνωστής οικογένειας επιχειρηματιών του Ηρακλείου, αφού έγραψε «συγνώμη» στο facebook ανέβηκε στα τείχη, στην Πύλη του Ιησού στο Ηράκλειο, και έπεσε στο δρόμο βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Η απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε λίγα μόλις μέτρα μακριά από την οικογενειακή επιχείρηση. Στην λεωφόρο Χρυσοστόμου η μητέρα, ο πατέρας και ο αδερφός του Παναγιώτη άκουσαν τις φωνές. Βγήκαν έξω για να δουν τι είχε συμβεί και πήγαν στο σημείο όπου ήταν μαζεμένος ο κόσμος αντικρίζοντας τον 27χρονο.

Τα ουρλιαχτά της μητέρας πάγωσαν το αίμα καταστηματαρχών και περαστικών.

Αυτοκτονία με… ερωτηματικά

Αρκετά ερωτηματικά, κυρίως από την πλευρά της οικογένειας, προκάλεσε η αυτοκτονία ενός 33χρονου Ρεθυμνιώτη που στις 19 Οκτωβρίου βρέθηκε νεκρός με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αυτοπυροβολισμό εξ επαφής.

Ωστόσο η οικογένειά του διόρισε τεχνική σύμβουλο – ιατροδικαστή καθώς δεν είχε πειστεί πως πρόκειται για αυτοκτονία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος 33χρονος, λίγο καιρό, πριν είχε απασχολήσεις τις αρχές καθώς είχε πυροβολήσει 12 φορές ενάντια σε 44χρονο επιχειρηματία από το Ηράκλειο τραυματίζοντάς τον.

Αυτοκτόνησε στη φυλακή λίγο πριν δικαστεί για το άγριο έγκλημα

Στις 17 Μαΐου εντοπίζεται νεκρός μέσα στο ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού ο 60χρονος άνδρας που είχε δολοφονήσει με δεκάδες μαχαιριές πριν 1,5 χρόνο την πρώην νύφη του, Μαρίνα Τζωρμπατζάκη στα Δειλινά Ηρακλείου.

Ο ίδιος σε λίγο καιρό θα έπρεπε να κατέβει στην Κρήτη για να παραστεί στην δίκη που είχε προγραμματιστεί για τις 2 Ιουλίου.

Πηγή