Σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης στην πρεσβεία του Μεξικού

Τη χρήση πυροβόλου όπλου στην επίθεση με στόχο το κτίριο που στεγάζει την πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ, πιθανότατα πάνω από μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Το μεγάλο ερώτημα είναι πως είναι δυνατόν να μην άκουσε κανείς τους πυροβολισμούς. Οι μοναδικές μαρτυρίες που υπάρχουν, οι οποίες δόθηκαν μετά την αποκάλυψη της επίθεσης, αναφέρουν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, την παρουσία ύποπτης μοτοσικλέτας με δύο επιβαίνοντες στην οδό Κανάρη τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν δύο, ανέβηκαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού την οδό Ακαδημίας, έστριψαν αριστερά στην οδό Κανάρη και όταν έφτασαν στο ύψος της πλατείας σταμάτησαν και τότε ο ένας από τους δύο πυροβόλησε το κτίριο.

Μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα που «δείχνουν» καλάσνικοφ οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζονται ακόμα περισσότερο στο σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης. Στο κτίριο που στεγάζει την πρεσβεία στην πλατεία Φιλικής Εταιρίας 14 βρέθηκαν δύο οπές από σφαίρες, μία στον 4ο όροφο όπου στεγάζεται χρηματιστηριακή εταιρία και μία στον 3ο όροφο. Η πρεσβεία του Μεξικό βρίσκεται στον 5ο όροφο με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι πιθανόν οι δράστες πίστευαν ότι στο κτίριο δεν βρίσκονται άλλα γραφεία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη επίθεση με καλάσνικοφ με στόχο πρεσβεία, καθώς το ίδιο είχε γίνει στην πρεσβεία του Ισραήλ στη λεωφόρο Κηφισίας.