Συγκέντρωση πολύτεκνων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας

Μεγάλη ειρηνική συγκέντρωση πραγματοποιούν έξω από το Υπουργείο Παιδείας, αυτή τη στιγμή, πολύτεκνοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που μαζί με τα παιδιά τους ζητούν να μην εφαρμοστεί νόμος, με τον οποίο τουλάχιστον 500 πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί με μικρά παιδιά θα χάσουν τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με το αίτημά τους, οι συγκεντρωμένοι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί ζητούν να υπάρξει μέριμνα για αυτούς από την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως και να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές του νόμου ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, ο νόμος θα αφαιρέσει την πρόταξη των πολυτέκνων από τους πίνακες των αναπληρωτών και αντί αυτού θα τους δίνει 3 μόρια ανά παιδί με άριστα να είναι τα 260 μόρια. Ουσιαστικά ο νόμος εξισώνει τα τέσσερα παιδιά με μισό μεταπτυχιακό. Οι πολύτεκνοι, υποστηρίζουν, ότι εάν δεν υπάρξει μέριμνα από την Κυβέρνηση για να αλλάξει ο νόμος, τότε θα οδηγηθούν στην ανεργία εκατοντάδες πολύτεκνοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και μάλιστα σε μία περίοδο, που η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της οικογένειας, επιδιώκοντας να υιοθετήσει πολιτική άρσης του δημογραφικού προβλήματος. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι πολύτεκνοι που έχουν συγκεντρωθεί: «Η εφαρμογή του νόμου ανατρέπει την φιλοοικογενειακή πολιτική της κυβέρνησης κι έρχεται κόντρα στις προθέσεις του Πρωθυπουργού για να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια».

Πηγή: www.newsit.gr