Εκκλησίες σε Μεσσηνία και Αρκαδία στο στόχαστρο κλεφτών

Οκτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε εκκλησίες, που είχαν γίνει σε τοπικές κοινότητες των δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης και σε τοπική κοινότητα του δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τρεις Έλληνες, δύο άντρες ηλικίας 39 και 41 ετών, αντίστοιχα και μία 32χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, στις 27 Ιουλίου, σε τοπικές κοινότητες των δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης Μεσσηνίας και σε τοπική κοινότητα του δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, διέπραξαν συνολικά τρεις απόπειρες κλοπής και πέντε κλοπές σε ιερούς ναούς, από όπου αφαίρεσαν χρήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.