Συνελήφθησαν δύο γυναίκες στο αεροδρόμιο Χανίων πριν πετάξουν με πλαστά έγγραφα

Στις 142 έχουν φθάσει από το Μάρτιο μέχρι και σήμερα οι συλλήψεις αλλοδαπών στα αεροδρόμια της Κρήτης που επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προσπάθησαν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι συλληφθέντες προέρχονται από ασιατικές χώρες.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων, το μήνα Μάρτιο, καταγράφηκαν 10 συλλήψεις, τον Απρίλιο 27, το Μάιο 37, τον Ιούνιο 37 και τον Ιούλιο 31.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο αεροδρόμιο Χανίων αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος του αεροδρομίου συνέλαβαν μια 52χρονη Ελληνίδα και μια 25χρονη υπήκοο Ιράκ, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Η 52χρονη έφτασε στο αεροδρόμιο προκειμένου να ταξιδέψει για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, συνοδεύοντας την 25χρονη και ανήλικο συγγενικό πρόσωπο της 25χρονης, για τους οποίους υπέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Πολωνίας, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα, με προορισμό το Ντίσελντορφ Γερμανίας.

Στην κατοχή της 52χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστικά φιαλίδια με υπολείμματα υγρής μεθαδόνης και ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερείτο απαιτούμενης ιατρικής συνταγής.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθείσες με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.