Τραγωδία στα Καλύβια: Οι σόμπες για τις κότες «σκότωσαν» τους τέσσερις εργάτες

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στα Καλύβια με τους τέσσερις νεκρούς εργάτες. Έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν. Το μοιραίο συμβάν έγινε την Τετάρτη (18.12.2019) και τους βρήκαν σήμερα το μεσημέρι.

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία στα Καλύβια από την είδηση του θανάτου τεσσάρων Πακιστανών από αναθυμιάσεις σε πτηνοτροφική μονάδα. Οι λεπτομέρειες της τραγωδίας σοκάρουν. Οι τέσσερις εργάτες ηλικίας από 25 ως 40 ετών πλήρωσαν με τη ζωή τους την προσπάθειά τους να ζεσταθούν.

Όλα έγιναν την Τετάρτη το βράδυ… Οι εργάτες πακιστανικής αφού είχαν τελειώσει την δουλειά τους πήγαν στα δωμάτιά του που είναι στην πτηνοτροφική μονάδα που βρίσκεται στους πρόποδες του Πάνειου όρους στα Καλύβια.

Οι κότες στην πτηνοτροφική ομάδα έχουν κάποιες ειδικές σόμπες με αέριο για να μένουν ζεστές ειδικά τώρα που είναι χειμώνας. Ωστόσο επειδή έγινε απολύμανση στους χώρους της μονάδας τα πτηνά απομακρύνθηκαν και οι τέσσερις εργάτες πήραν στα δωμάτιά τους τις συγκεκριμένες σόμπες για να ζεσταθούν. Τις άναψαν, έγινε η μοιραία διαρροή με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους από το αέριο.

Τους τέσσερις άνδρες τους αναζητούσαν από χθες οι συγγενείς τους και σήμερα το μεσημέρι δυστυχώς τους αποκαλύφθηκε η τραγωδία όταν ένας άλλος εργάτης τους βρήκε νεκρούς.

Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία στο σημείο, ενώ συγκλονισμένοι ήταν και οι συγγενείς τους που δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί. Μάλιστα οι συγγενείς ρωτούσαν τους αστυνομικούς αν υπάρχει ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας κάτι το οποίο έχει αποκλειστεί. Στην πτηνοτροφική μονάδα, άλλωστε έφτασε και ιατροδικαστής που εξέτασε τις τέσσερις σορούς.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Σαρωνικού, ο οποίος τόνισε: «Το συμβάν είναι στα παλιά πτηνοτροφία της Βοκτάς τα οποία έχουν πάρει επιχειρηματίες. Πληροφορηθήκαμε πως τέσσερις εργαζόμενοι στα πτηνοτροφία από το Πακιστάν είναι νεκροί από αναθυμιάσεις. Μάλλον δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις αερίου. Τους εντόπισε το πρωί ένας άλλος εργαζόμενος και ειδοποίησε την αστυνομία ότι υπάρχουν τέσσερις νεκροί. Κάτι πρέπει να έγινε με το αέριο, έσβησε προφανώς η φωτιά γιατί έχουν θερμάστρα. Δεν ήξεραν, έβγαινε το αέριο και δηλητηριάστηκαν. Αν ήταν όλοι εργαζόμενοι δεν το ξέρω, δεν έχω δει κάποιον από τη διεύθυνση του πτηνοτροφείου. Είναι λυπηρό αυτό που συνέβη».

Ρεπορτάζ: Στέργιος Σαμαρτζής

Πηγή: www.newsit.gr