Σάμος: Επεισόδια και χημικά στο ΚΥΤ. Έκλεισαν σχολεία

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Σάμο. Λίγες μέρες μετά το παραλήρημα του δημάρχου ανατολικής Σάμου που φώναζε στους μετανάστες να… φύγουν, το πρωί της Πέμπτης (19.12.2019) δημιουργήθηκε ένταση στο ΚΥΤ με αποτέλεσμα να γίνει ρίψη χημικών και να κλείσουν σχολεία.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, από νωρίς το πρωί περίπου 300 μετανάστες, κυρίως από Αφρικανικές χώρες, διέκοψαν την κυκλοφορία έξω από το ΚΥΤ στη Σάμο και φώναζαν συνθήματα για να φύγουν από το νησί.

Click4more Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου σε μετανάστες: “Go! Go now!” video

Η ένταση από την κύρια πύλη του ΚΥΤ μεταφέρθηκε και στην κάτω είσοδο του Κέντρου, όπου αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όταν οι μετανάστες πέταξαν, σύμφωνα με το samos24.gr, πέτρες στους αστυνομικούς εκείνοι απάντησαν με ρίψη χημικών.

Οι μετανάστες έριξαν και χημικές τουαλέτες στο δρόμο. Οι εργαζόμενοι στο ΚΥΤ ενημερώθηκαν, εξαιτίας της έντασης, να μην πάνε για δουλειά.

Με απόφαση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, έκλεισαν το 1ο και το 2ο νηπιαγωγείο και το 1ο δημοτικό σχολείο Σάμου λόγω της ρίψης δακρυγόνων από την αστυνομία και την κατάσταση που επικρατούσε στην ευρύτερη περιοχή.

Σχεδόν δυο ώρες αφού ξεκίνησαν τα επεισόδια, η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Με πληροφορίες από samos24.gr και samostoday.gr

Πηγή: www.newsit.gr