Ορίστηκε η δίκη για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Στις 7 Φεβρουαρίου 2020 θα εκδικαστεί η υπόθεση του ξυλοδαρμού του 19χρονου Αλβανού, στις φυλακές της Αυλώνας, όπου κρατείτο, κατηγορούμενος για τον βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Τον Δεκέμβριο του 2018, οι συγκρατούμενοι του νεαρού Αλβανού κατηγορουμένου, παραβίασαν το κελί του και αφού αρχικά του επιτέθηκαν λεκτικά, αμέσως μετά τον ξυλοκόπησαν. Μετά το περιστατικό, ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της 19χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας των φυλακών και στη συνέχεια στο νοσοκομείο “Eυαγγελισμός”.

Βίντεο αποκαλυπτικά της επίθεσης που δέχτηκε ο κατηγορούμενος είχαν κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχουν μαγνητοσκοπηθεί από συγκρατούμενούς του στο πλαίσιο ενός “άγραφου νόμου των φυλακών”.
Τα αδικήματα της δολοφονίας και του βιασμού θεωρούνται από τα πλέον ατιμωτικά και βρίσκονται στην κορυφή μιας άτυπης λίστας που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι κρατούμενοι μέσα στη φυλακή.
Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τις φυλακές Αυλώνα, προκάλεσαν τότε την αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ ο 19χρονος μεταφέρθηκε στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται και ο 21χρονος Ροδίτης, συγκατηγορούμενός του. Τον χτυπούσαν για 1ο λεπτά

Ο ξυλοδαρμός του 19χρονου έγινε μέσα στο κελί του από εφτά άτομα, τα οποία φαίνεται ότι παραβίασαν την πόρτα. Επί τουλάχιστον 10 λεπτά, τον έβριζαν και τον χτυπούσαν, χωρίς κανείς να επέμβει. Το περιστατικό έχει καταγραφεί από τουλάχιστον 2 άτομα τα οποία έκαναν χρήση των κινητών τους.
Σύμφωνα με τις -μέχρι τώρα- πληροφορίες όλα άρχισαν όταν δυο κρατούμενοι στις φυλακές Αυλώνας, των οποίων το κελί είναι δίπλα σε εκείνο του 19χρονου, άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι εισέβαλαν στο κελί αρχικά εκείνοι.
Υπήρξε φραστική επίθεση και στη συνέχεια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα του 19χρονου, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι δεν είναι εκείνος ο δράστης της δολοφονίας της 21χρονης κοπέλας, αλλά ο συγκατηγορούμενός του.
Κάποιοι από όσους βρίσκονται στον χώρο επιχειρούσαν να σταματήσουν την επίθεση, ενώ άλλοι απλά την κατέγραψαν με το κινητό τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη ταυτοποιήθηκαν δύο από τους επτά δράστες του περιστατικού αυτοδικίας σε βάρος του 19χρονου. Πρόκειται για έναν Έλληνα και ένα αλλοδαπό, μάλιστα ένας εκ των δύο παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση σε βάρος του 19χρονου.
Ο ίδιος ο 19χρονος δεν επιθυμούσε να καταθέσει στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχημάτισαν οι αστυνομικοί τους ΑΤ Αυλώνα με την κατηγορία των απλών σωματικών βλαβών, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν επιθυμεί να παρουσιαστεί και στην προγραμματισμένη δίκη.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Γιώργος Κυπραίος και Στέλιος Κιουρτζής.

Πηγή: dimokratiki