Καταληψίες της Ματρόζου: «Ρίξαμε όλο το σπίτι στο κεφάλι των αστυνομικών»

Με τίτλο «Μπορεί να πέσαμε, αλλά πέσαμε στο κεφάλι τους», οι καταληψίες της Ματρόζου με κείμενό τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου περιγράφουν την επιχείρηση και τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν

Η Αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση τριών κτηρίων στο Κουκάκι το πρωί της Τετάρτης (18/12), με τους καταληψίες να δίνουν μάχη σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ.

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρτήθηκε σήμερα (19/12) ανακοίνωση των καταληψιών, στην οποία περιγράφεται η επιχείρηση αλλά και ο τρόπος αντίδρασής τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως… έριξαν όλο το σπίτι πάνω στους αστυνομικούς.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Το παρόν αποτελεί ανακοίνωση των καταληψιών συντρόφων και συντροφισσών που υπερασπίστηκαν το κτήριο της Ματρόζου 45 και ξέφυγαν από τις δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ.

Στις 6 και τέταρτο περίπου διμοιρίες ΜΑΤ, μονάδες των ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ προσέγγισαν την κατάληψη Ματρόζου 45. Την ίδια στιγμή ενημερωθήκαμε ότι στην ίδια μοίρα βρίσκονται και τα άλλα σπίτια της κοινότητας.

Αφού οχυρώσαμε το σπίτι ξεκινήσαμε άμεσα τη σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής. Έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κοτρώνες, μπογιές, πυροσβεστήρες, όλο το σπίτι ήρθε στο κεφάλι τους. Αυτοί απάντησαν πυροβολώντας και τραυματίζοντάς μας με πλαστικές σφαίρες όπως και με κρότου λάμψης στο εσωτερικό του σπιτιού. Εμείς φωνάζαμε » Εδώ μένουμε, εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ θα πεθάνουμε!», «Σκατά στην ανάπτυξή και στα airbnb σας.» Κάτι μαυροφορεμένοι ειδικοδυναμίτες που τρώγαν κατσαρόλες στο κεφάλι και συνειδητοποιούσαν πόσο ποταποί είναι. Κι’ όταν τελικά κατάφεραν να μπούνε, εντελώς χαοτικοί παράγοντες και ένα ένστικτο επιβίωσης οδήγησαν σε ένα μονοπάτι διαφυγής. Ξύπνησαν οι μνημες που οι άνθρωποι του αγώνα φυγαδεύονται από τους στρατούς κατοχής. Οι λυσσασμένοι μισθοφόροι όμως δε μπορούσαν να δεχθούν ότι αυτοί και αυτές που αντιστάθηκαν είχαν εξαφανιστεί και ότι δε θα μπορέσουν να βασανίσουν τα σώματά τους. Αλλά αυτό που τους πονούσε περισσότερο ήταν η υποψία πως κάποιος ή κάποια από τη γειτονιά, μας έχει δώσει καταφύγιο. Έτσι, ως γνήσιος μισθοφορικός στράτος, οι μπάτσοι στοχοποίησαν το πρώτο σπίτι που βρήκαν μπροστά τους. Πραγματοποιήσαν ένοπλη εισβολή χτυπώντας και αιχμαλωτίζοντας μία ολόκληρη οικογένεια οδηγώντας σε σύλληψη τον πατέρα και τους δύο γιούς. Αυτοί που έχουν τόσο ψηλά το θεσμό της ελληνικής οικογένειας και την προστασία του ιδιωτικού χώρου ισοπέδωσαν τα πάντα από τη μανία τους να βρουν τους αντιστεκόμενους και τις αντιστεκόμενες. Και ακριβώς επειδή δεν τους βρήκαν αναγκαστήκαν να τους κατασκευάσουν στα πρόσωπα τυχαίων ανθρώπων.

Τον σεβασμό μας στη γυναίκα και την οικογένειά της που αρνήθηκαν την παράνομη είσοδο στους μπάτσους πληρώνοντας το κόστος των επιλογών τους.

Άπειρη αγάπη στα συντρόφια μας και σε κάθε άνθρωπο που μας στήριξε.

Αλληλεγγύη στα συλληφθέντα των καταλήψεων της κοινότητάς μας.

Μπορεί να έχουμε χάσει όλα τα βασικά, να είμαστε χωρίς ρούχα και στέγη, μπορεί να σβήσατε προσωρινά απ’το χάρτη τρία σπίτια και τρία χρόνια συνεχόμενης και επίπονης δουλειάς για την κοινωνική αλληλεγγύη και αντίσταση αλλά το ξέρουμε οτι φοβάστε, οτι η ορμή και η δύναμή μας μπορεί να γίνει ανεξέλεγτη.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Έπαυλη Κουβέλου και σε όλες τις αγωνιζόμενες καταλήψεις.

Ας γίνουν οι εκκενώσεις των καταλήψεων η αφορμή για την κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε κοινωνικό μέτωπο».

Πηγή